5 φράσεις που δε θα σου πει ΠΟΤΕ ένας πραγματικός φίλος
Έτσι δεν είναι, ρε παιδιά;

Η φιλία είναι ιερός δεσμός, για την ακρίβεια, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθιστούν μια ζωή ευτυχισμένη, πράγμα που αποδεικνύει η ίδια μας η εμπειρία. Όσο κανείς έχει αληθινούς φίλους δίπλα του, τα καταφέρνει πολύ καλύτερα σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας.

3 ευεργετικές ιδιότητες μιας πραγματικής φιλίας

Ωστόσο, υπάρχουν φορές που θεωρούμε (εντελώς λανθασμένα) ότι, επειδή κάποιος είναι φίλος, είναι “υποχρεωμένος” να δέχεται και ανέχεται την όποια συμπεριφορά μας, γιατί “έτσι κάνουν οι φίλοι”. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα όριά μας και, αν δε τα έχουμε, τότε πρέπει να τα θέτουμε στους άλλους, πριν να είναι αργά.

Το ότι είστε φίλοι, επομένως, δε δικαιολογεί κάποια από τις παρακάτω φράσεις. Παρότι ενδεικτικές, οι φράσεις που ακολουθούν μπορεί να πληγώσουν ένα φίλο, οπότε μην απορήσεις αν κάνει καιρό να σου σηκώσει το τηλέφωνο! Κάποιες είναι απλώς περιττές, ειδικά αν απευθύνονται σε ΠΟΛΥ καλούς σου φίλους!

1. “Με έχεις ξεχάσει εντελώς”

Όχι, δε σε έχει ξεχάσει εντελώς. Ένας πραγματικός φίλος που σε ξέρει και σε εκτιμά, μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι όλες οι φάσεις της ζωής ίδιες. Μπορεί να μην μιλάτε καθημερινά για ένα διάστημα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν είστε φίλοι ή ότι δεν σε σκέφτεται. Μεγαλώνουμε πλέον και κάποια πράγματα εννοούνται!

2. “Που χάθηκες;”

Ένας φίλος δε χάνεται ποτέ. Δεν φταίει αποκλειστικά εκείνος ή εσύ για το ότι έχετε να μιλήσετε καιρό. Αν καταλαβαίνει σε τι φάση είσαι, δε θα σε ρωτήσει ποτέ “που χάθηκες;”. Τέτοιες οριακά αμήχανες και τυπικές ερωτήσεις τις κάνουν κυρίως γνωστοί, που απλά έτυχε να τους συναντήσεις στο δρόμο μετά από καιρό.

3. “Στα έλεγα εγώ”

Οκ, μπορεί να είχες δίκιο για κάτι που ο άλλος δεν έβλεπε, παρότι εσύ επέμενες. Αν είσαι αληθινός φίλος, δε θα αισθανθείς την ανάγκη να υπερτονίζεις συνέχεια πόσο δίκιο είχες. Πες το από μέσα σου!

4. “Πώς κάνεις έτσι; Η ζωή συνεχίζεται”

Είναι φράση του τύπου: “μην αγχώνεσαι”. Προφανώς και η ζωή συνεχίζεται. Όταν όμως κάποιος είναι φίλος σου με όλη την έννοια της λέξης και περνάει δύσκολα, δε θέλει να ακούσει την πιο προφανή και λογική συμβουλή. Αυτό που χρειάζεται είναι η απλή παρουσία σου δίπλα του, κατανόηση και υπομονή.

5. “Έχω να ασχοληθώ με σοβαρότερα προβλήματα”

Όταν χρειάζεται στήριξη από σένα ή συμβουλή για κάποιο θέμα του, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να υποτιμήσεις το πρόβλημά του. Αν δεν είσαι σε φάση να το διαχειριστείς, δικαίωμά σου, όμως καλύτερα να μην τον δεις, από το να τον πληγώσεις.

Δες ακόμα: Τοξική φιλία: 5 σημάδια που δεν πρέπει με τίποτα να παραβλέψεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 4 
 1 
 1 
 1