Τα 7 είδη αγάπης σύμφωνα με τους ψυχολόγους!
Οι ψυχολόγοι μίλησαν! Αυτά είναι τα 7 είδη αγάπης! το τελευταίο λίγοι το έχουν βιώσει!

Έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές τι είναι η αγάπη! Θέλεις να μάθεις πώς χαρακτηρίζεται έτσι ώστε να καταλάβεις αν με κάποιον τρόπο υπάρχει στη σχέση σου.

Έτσι ένας Αμερικάνος ψυχολόγος δημιούργησε μία θεωρία τριών βασικών στοιχεία που πρέπει να έχει η αγάπη. Από τη θεωρία του αυτή έβγαλε 7 είδη αγάπης. Και, μάλιστα, έχει διαπιστώσει ότι το τελευταίο είδος ελάχιστοι άνθρωποι το βιώνουν στη ζωή τους.

1. Ερωτική τρέλα

Είναι η πρώτη περίοδος μίας σχέσης. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω ή και να μείνει στο ίδιο σημείο!

2. Το να σου αρέσει ο άλλος

Το να μπορείς να είσαι ο εαυτό σου είναι πολύ σημαντικό. Σε μία τέτοια σχέση έχετε κοινά ενδιαφέροντα και άλλα πολλά. Αλλά αν δεν υπάρχουν και άλλα στοιχεία, η σχέση θα γίνει απλά μία καλή φιλία.

3. Άδεια αγάπη

Είναι μία αγάπη στην οποία δεν υπάρχει πάθος ούτε κάποια ιδιαίτερη έλξη. Συνήθως, είναι ακόλουθο ενός μεγάλου πάθους, αλλά μπορεί να γίνει και το αντίθετο.

4. Φτωχή αγάπη

Η αγάπη αυτή έχει να κάνει με τη δέσμευση και το πάθος. Τα ζευγάρια αυτά είναι έτοιμα να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί, αλλά δεν βλέπουν τον σύντροφό τους ως φίλο! Που μακροπρόθεσμα δεν είναι και πολύ καλό.

5. Ρομαντική αγάπη

Τότε που είναι όλα ρόδινα και καλά! Μία αγάπη που, όμως, σχεδόν ποτέ δεν διαρκεί. Όταν χάνεται ο ρομαντισμός συνήθως τελειώνει και η σχέση αυτή.

6. Συντροφικότητα

Είναι ένα είδος αγάπης, που σύμφωνα με τους ψυχολόγους μπορεί να επέλθει μετά από χρόνια γάμου. Όταν το πάθος και η δέσμευση έχουν ξεφτίσει. Οπότε καλό είναι στα πρώτα στάδια της σχέσης σου να έχεις ένα άλλο είδος αγάπης.

7. Ολοκληρωμένη αγάπη

Η τέλεια αγάπη. Αυτή που θέλουμε όλοι να βιώσουμε! Έχει και τα τρία βασικά στοιχεία μίας αγάπης. Αγάπη, δέσμευση και πάθος! Αν καταφέρεις κάτι τέτοιο, θα έχεις μία από τις πιο ευτυχισμένες σχέσεις στον κόσμο.

Δες επίσης: 12 σημάδια που δείχνουν ότι είναι τρελά ερωτευμένος μαζί σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1