4 Θέματα που θα συζητήσουμε στο YouthSpeak Forum

Από neolaia.gr Team 21 Μαρτίου 2019

Έλα να ανακαλύψεις νέες και ευκαιρίες και να κάνεις την γνώμη σου να ακουστεί!

Το YouthSpeak Forum πλησιάζει! 30/3 για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη και 4/4 στην Αθήνα και υπάρχουν ακόμη θέσεις διαθέσιμες! http://ysfgreece.eventbrite.com

Κάθε χρονιά στο YouthSpeak εστιάζουμε σε κάποιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Έτσι και φέτος, εστιάζουμε σε 4 στόχους.

Θέμα #1 Ποιοτική Εκπαίδευση

57 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο δεν φοιτούν σε σχολεία ενώ 103 εκατομμύρια νέοι παρουσιάζουν βασικές ελλείψεις γραμματισμού με το 60% αυτών να είναι γυναίκες.

Ένα βασικό θέμα φέτος θα είναι αυτό της Ποιοτικής εκπαίδευσης, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι και ειδικά σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Θέμα #2 Αξιοπρεπείς εργασία και οικονομική ανάπτυξη

Η διαρκής έλλειψη αξιοπρεπών ευκαιριών εργασίας είναι μια κατάσταση που βιώνουμε και στην χώρα μας. Όλοι πρέπει να μοιραζόμαστε την πρόοδο.

Η παγκόσμια ανεργία αυξήθηκε από 170 εκατομμύρια το 2007 σε 202 εκατομμύρια το 2012.

Αυτήν την στιγμή κάτω από το όριο της φτώχειας (έχει οριστεί στα 2 δολάρια) ζουν περίπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Θέμα #3 Λιγότερες Ανισότητες

Μπορεί να σημειώνεται πρόοδος στην μείωση της φτώχειας όμως υπάρχουν ακόμη ανισότητες στην πρόσβαση υγείας και εκπαίδευσης ακόμη και στην χώρα μας.

Η πλειονότητα των νοικοκυριών στις αναπτυσσόμενες χώρες ζει σήμερα σε κοινωνίες όπου τα εισοδήματα είναι ακόμη πιο άνισα κατανεμημένα από ότι ήταν στη δεκαετία του 90’.

Θέμα #4 Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί

Και τέλος, ένα επίσης σημαντικό θέμα είναι η Ειρήνη χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών και παρέχοντας πρόσβαση ισότιμη πρόσβαση στην δικαιοσύνη και αποτελεσματικούς και υπεύθυνους θεσμούς.

Ανάμεσα στους θεσμούς τα μεγαλύτερα ποσοστά διαφθοράς εντοπίζονται στο δικαστικό σύστημα και στην αστυνομία.

Η διαφθορά, η δωροδοκία, η κλοπή και φοροδιαφυγή κοστίζουν περίπου 1,26 τρισεκατομμύρια δολάρια για τις αναπτυσσόμενες χώρες ετησίως.

– –

Όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα που μας αφορούν και σαν άνθρωποι οφείλουμε να συνεργαστούμε και να δώσουμε λύση.

Έλα να ανακαλύψεις νέες και ευκαιρίες και να κάνεις την γνώμη σου να ακουστεί! Κάνε τώρα εγγραφή δωρεάν (http://ysfgreece.eventbrite.com/) και σε περιμένουμε:

  • 30/3 στην Θεσσαλονίκη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
  • 4/4 Απριλίου στην Αθήνα στο Μουσείο Μπενάκη.
ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486