Φοιτητική ζωή: Οι βασικές διαφορές της σχολής και του σχολείου!

Από neolaia.gr Team 22 Μαρτίου 2019

Στη φοιτητική ζωή σου θα πρέπει να βγεις λίγο από τη νοοτροπία του σχολείου! Δες εδώ ποιες είναι οι βασικές διαφορές σχολείου και σχολής!

Η φοιτητική ζωή είναι μία τελείως διαφορετική κατάσταση από αυτή που βρισκόσουν πριν. Βλέπεις, η σχολή και το σχολείο δεν είναι το ίδιο πράγμα. Μπορεί να σου φαίνεται ότι είναι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Οπότε και εσύ θα πρέπει να βρεις τις ισορροπίες σου σε αυτό το νέο περιβάλλον και να τα καταφέρεις τόσο καλά, ή ακόμα καλύτερα από ότι στο σχολείο σου.

Πάμε να δούμε, όμως, ποιες είναι οι διαφορές τους!

1. Στο σχολείο ήσουν με 20 άτομα στην τάξη. Στη σχολή θα έχεις πάνω από 100.

2. Στο σχολείο ήσουν φίλος με όλους και τους ήξερες με το μικρό τους όνομα. Κάτι τέτοιο στη σχολή είναι αδύνατον.

3. Η μελέτη είναι τελείως διαφορετική. Στο ένα ήξερες ακριβώς τι να διαβάσεις για την κάθε μέρα, είχες και ασκήσεις για το σπίτι. Στη σχολή θα πρέπει να κάνεις το δικό σου πλάνο.

4. Στο σχολείο είχες απουσίες. Ενώ στη σχολή, μόνο στα εργαστήρια θα έχεις απουσίες.

5. Η διάλεξη είναι τελείως διαφορετική από το μάθημα. Ο καθηγητής του πανεπιστημίου λέει αρκετά πράγματα και απλά θέλει να κρατήσεις σημειώσεις.

6. Ο καθηγητής δε σε ξέρει! Μπορεί να σε μάθει πολύ αργότερα.

7. Στο σχολείο είχες ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ξύπναγες, πήγαινες, έκανες μάθημα, γύρναγες σπίτι. Στη φοιτητική ζωή τα πράγματα είναι πιο χαλαρά.

8. Τα βιβλία στο σχολείο ήταν σχετικά μικρά. Στη σχολή σου θα έρθεις αντιμέτωπος με εγκυκλοπαιδικά βιβλία που θα πρέπει να βρεις ακριβώς τι θα πρέπει να διαβάσεις.

9. Η ύλη στο σχολείο ήταν μικρή, ενώ στη σχολή θα είναι τεράστια.

10. Οι εργασίες στο σχολείο έβγαιναν σε μία μέρα. Στη σχολή είναι πρακτικά αδύνατο.

11. Γενικά η σχολή είναι αρκετά πιο απρόσωπη από το σχολείο! Δε τους ξέρεις και δε σε ξέρουν. Απλά, έτσι, έχουν δει ξανά το πρόσωπό σου.

12. Στο σχολείο έχεις συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στη σχολή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον καθηγητή που θα έχεις κάθε ώρα.

13. Τα μαθήματα στη σχολή είναι πολύ λιγότερες ώρες την ημέρα από ότι στο σχολείο.

Δες ακόμα: 5 μαγαζιά που είναι τα καλύτερα φοιτητικά στέκια της Αθήνας!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486