Αν ακολουθείς καθημερινά αυτές τις συνήθειες, είναι λογικό να ξεμένεις από χρήματα!
Μήπως γι' αυτό είσαι μπατηράκι συνέχεια;

Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, συνειδητοποιείς ξαφνικά στο τέλος της βδομάδας, ότι, όχι απλώς χάλασες πολλά χρήματα, αλλά έχει αδειάσει η τσέπη σου ουσιαστικά και δεν έχεις ιδέα πως έγινε αυτό.

Είναι της πάσης γνωστό πως κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες μας αδειάζουν το πορτοφόλι, ακόμα κι αν δε το καταλαβαίνουμε εκείνη την ώρα, όμως καλό είναι να αρχίσεις σιγά-σιγά να παρακολουθείς εσύ ο ίδιος τις κινήσεις σου και να βάλεις ένα “φρένο” στις σπατάλες, αν θες να κάνεις κάποιες οικονομίες.

Αν, λοιπόν, αναρωτιέσαι στο τέλος της βδομάδας ή του μήνα, πού μπορεί να πήγαν τελικά τα λεφτά σου και πως εξανεμίστηκαν έτσι, τότε μάλλον ακολουθείς κι εσύ κάποιες ή όλες τις παρακάτω συνήθειες.

1. Κερνάς ΣΥΝΕΧΕΙΑ τους άλλους

Και πολύ καλά κάνεις που είσαι γενναιόδωρος και έξω καρδιά, μπράβο σου, σπανίζει το είδος σου. Ωστόσο, έχε στο νου σου ότι, αν κάθε φορά που πιάνεις χρήματα στα χέρια σου, σπαταλάς τα μισά σε κεράσματα και τα συναφή, τότε τι θα μείνει για σένα;

Άσε και τους φίλους σου να κεράσουν κάποια στιγμή, μη γίνεσαι ακατάδεκτος!

2. Τρως έξω σχεδόν κάθε μέρα

Σίγουρα είναι από τις πιο ωραίες δραστηριότητες το φαγητό έξω και δεν αντιλέγω ότι είναι και πολύ νόστιμο. Όμως, αν θες να δεις διαφορά στην τσέπη σου, μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις να φτιάχνεις κανένα, απλό έστω, φαγητό στο σπίτι. Θα δεις πολύ γρήγορα διαφορά στο budget σου!

3. Φεύγεις από το σπίτι και αφήνεις φώτα ανοιχτά

Μπορεί τώρα να σου φαίνεται αστείο… αλλά για περίμενε να έρθει ο συγκεντρωτικός λογαριασμός της ΔΕΗ, που έρχεται ανά 2 μηνο, αν δεν κάνω λάθος. Θα δεις το ποσό και θα σε πιάσει ζαλάδα. Κλείνε φώτα, όχι μόνο για να μη χαλάς τζάμπα χρήματα, αλλά για να μη σπαταλάς και τζάμπα ενέργεια. Τι μας έχει φταίξει πια αυτός ο πλανήτης;

4. Αγοράζεις ό,τι να’ ναι στην κυριολεξία

Το καταλαβαίνω ότι τα ψώνια μπορεί να σε ξεκουράζουν, τύπου να τα αντιμετωπίζεις σαν shopping therapy κάποιες μέρες που είσαι πτώμα μετά τη δουλειά. Ωστόσο, αν είναι να μπαίνεις σε όποιο μαγαζί βρεις μπροστά σου και να ψωνίζεις μικρές βλακειούλες, πάνε τα χρήματα του μήνα. Μπορεί να αγοράσεις 2-3 πράγματα και οκ, να είναι πολύ φτηνά, αλλά λίγα από ‘δω, λίγα από εκεί, μαζεύονται και γίνονται τα χρήματα της βδομάδας, αν τα υπολογίσεις.

5. Καπνίζεις πάρα πολύ (Το λιγότερο είναι τα χρήματα βέβαια)

Καπνίζεις πολύ και η τιμές των τσιγάρων έχουν εκτοξευτεί πλέον. Δυο καπνούς την εβδομάδα να αγοράσεις, είσαι ήδη μείον. Το λιγότερο, ωστόσο, στην περίπτωση του καπνίσματος, είναι τα λεφτά. Μωρέ, μήπως να το ελαττώσεις; Και η τσέπη και η υγεία σου θα σε ευχαριστούν αργότερα!

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 6 χρήσιμες τακτικές για να είσαι εντός προϋπολογισμού κάθε μήνα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;