Πανελλήνιες 2019: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μηχανογραφικό!
Οι Πανελλήνιες 2019 έρχονται με πολλές αλλαγές στο μηχανογραφικό! Δες εδώ τι πρέπει να προσέξεις!

Πολλές είναι οι αλλαγές που έγιναν, αλλά και πρόκειται να γίνουν στο Λύκειο και στις Πανελλήνιες 2019. Για αυτό εγώ σου έχω συγκεντρώσει όλες τις αλλαγές που πρέπει να ξέρεις. Αλλά και τι πρέπει να προσέξεις στο μηχανογραφικό σου.

Όλα αυτά θα πρέπει να τα ξέρεις γιατί οι αλλαγές που έχουν έρθει και στα τμήματα των διαφόρων πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι αρκετές!

Οι αλλαγές στις Πανελλήνιες 2019

Για τις Πανελλήνιες 2019 στο μηχανογραφικό σου θα δεις πολλά νέα τμήματα και δε θα υπάρχουν καθόλου ΤΕΙ! Κάτι που είπε και ο υπουργός Παιδείας πριν από λίγες μέρες. Ο κ. Γαβρόγλου ξεκαθάρισε ότι:

“από του χρόνου όλοι οι υποψήφιοι θα εισαχθούν σε πανεπιστήμια.”

Οπότε θα πρέπει να ελέγξεις τα πάντα σχετικά µε τις αλλαγές που θα γίνουν έτσι ώστε να είσαι ενημερωμένος για το περιεχόμενο σπουδών των τρημάτων, τα επαγγέλματα στα οποία οδηγούν, τα μεταπτυχιακά που θα προσφέρουν και, βέβαια, τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Σε λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις τελευταίες για φέτος συγχωνεύσεις των ΤΕΙ µε πανεπιστήμια, Οπότε πρέπει να έχεις το νου σου, καθώς αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό το οποίο θα συµπληρώσουν οι απόφοιτοι της Γ’ Λυκείου µετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Κυριακής, εκπαιδευτικοί που ασχολούνται πολλά χρόνια µε τις Πανελλήνιες και βοηθούν τους μαθητές να συµπληρώσουν το μηχανογραφικό τους,  δηλώνουν ότι:

“Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν ιδέα τι θα ήθελαν να σπουδάσουν και πολύ περισσότερο δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο σπουδών των τµημάτων που περιέχονται στο μηχανογραφικό.”

Επειδή η συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι μία διαδικασία που μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων διαρκεί λίγο, δε ξεπερνά τις 10 με 15 ημέρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος για τις σχολές που θα δηλώσεις!

Μέχρι στιγμής για τις Πανελλήνιες 2019 ισχύουν:

  • κατάργηση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά
  • κατάργηση του ΤΕΙ Ηπείρου µε 9 τμήματα
  • του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων µε 7 τμήματα
  • του ΤΕΙ Θεσσαλίας µε 15 τμήματα
  • και του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας µε 12 τμήματα

Συνολικά 43 τμήματα καταργούνται!

Τι θα ισχύει με τα νέα τμήματα

Στο μηχανογραφικό για τις Πανελλήνιες 2019 θα υπάρχουν και νέα τμήματα. Με αυτά τα νέα τμήματα δε θα υπάρξει κάποιο ζήτημα καθώς θα αποτελέσουν  φυσική συνέχεια των υπαρχόντων τμημάτων στα ΤΕΙ. Και έτσι, σε αυτές τις περιπτώσεις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Επιπλέον, σε κάποια ΑΕΙ θα υπάρχουν νέα τμήματα, τα οποία όμως έχουν γνωστό επιστημονικό αντικείμενο. Τέτοια τμήματα είναι τα εξής:

  • Τµήµα Ψυχολογίας στα Ιωάννινα,
  • Τµήµα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Τμήμα Μαθηματικών στη Λαμία
  • Τμήμα Φυσικής στη Λαµία.

Οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές φέρουν μαζί τους το ερώτημα αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα µε την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, Βέβαια, αυτό δε το μπορούμε να το γνωρίζουμε, καθώς πρέπει να υπάρχουν το προσωπικό, τα κτίρια, τα προγράμματα σπουδών και άλλα πολλά.

Δες ακόμα: 7 tips για ένα σωστό διάβασμα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;