Hedwig Kohn: Η Google τιμάει με doodle τη Γερμανίδα φυσικό!
Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στη Γερμανίδα φυσικό, Hedwig Kohn!

Η Google τιμάει σήμερα με ένα doodle μία φυσικό. Την Hedwig Kohn! Και, μάλιστα το doodle γιορτάζει τα 132 χρόνια από τη γέννησή της.

Ποια, όμως, είναι η Hedwig Kohn; Και γιατί το σημερινό google doodle είναι αφιερωμένο σε αυτή;

H Hedwig Kohn, λοιπόν, πήρε το διδακτορικό της το 1913. Έτσι, έγινε μία από τις 3 γυναίκες που είχαν τις απαραίτητες σπουδές για να διδάξουν την επιστήμη της Φυσικής εκείνη την εποχή. Η ακαδημαϊκή καριέρα της ξεκίνησε σε ένα γερμανικό πανεπιστήμιο πριν την αρχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

5 hours ago – Google Doodle is celebrating the birth of a well known trailblazing female physicist Hedwig Kohn who needed to escape Nazi Ger #HedwigKohnphysicist #trend #Trending #News #TrendingNow #searchengine #tor #darkweb #deepweb #style #tweegram #instacool #instago #instadaily #picoftheday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Onion Search Engine (@onionsearchengine) στις

Λόγω του ότι ήταν εβραϊκής καταγωγής, το 1933, την απέκλεισαν από τις αίθουσες διδασκαλίας. Κι έτσι, τα επόμενα χρόνια τα πέρασε εργαζόμενη με ερευνητικά συμβόλαια στη βιομηχανική φυσική. Προτού φύγει από τη Γερμανία για τις ΗΠΑ το 1940.

Εκεί η Hedwig Kohn ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο Woman’s College του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας, αλλά και το Wellesley College στη Μασαχουσέτη έως το 1952.

Στη συνέχεια της ακαδημαϊκής της καριέρας, κατάφερε και πήρε μία ερευνητική θέση στο Duke! Στο εργαστήριό της, που βρισκόταν στο υπόγειο του κτιρίου της σχολής, δίδασκε τους μαθητές διδακτορικού. Ενώ παράλληλα, συνέχιζε και την προσωπική της έρευνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Opening night for flowers for Algernon this Friday. Hope to do these strong scientific women proud. #lisemeitner#idanoddack#hedwigkohn#ursulafranklin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Genevieve Neve (@genevieve_taresa_neve) στις

Η έρευνα της Hedwig Kohn εστίασε στον ποσοτικό προσδιορισμό της έντασης του φωτός. Μάλιστα, ανέπτυξε νέες μεθόδους και κατάφερε να λάβει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Άφησε, σαν κληροδότημα, πίσω της ένα έργο το οποίο βοηθούσε τους νεότερους επιστήμονες μέχρι και τη δεκαετία του 1980!

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί η google αποφάσισε να τιμήσει αυτή τη Γερμανίδα φυσικό, με το σημερινό της doodle!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
90 - 74
ΜΠΑ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;