Οι άνδρες ζουν λιγότερο από τις γυναίκες - Μύθος ή αλήθεια;
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας δίνει απάντηση στο ερώτημα αυτό!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες; Βλέπεις τριγύρω σου αρκετές γυναίκες μετά από κάποια ηλικία να μένουν μόνες τους και σίγουρα, αυτό, θα σου έχει δημιουργήσει εντύπωση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) παρουσίασε νέα στοιχεία στη Γενεύη ενόψει της παγκόσμιας ημέρας υγείας την ερχόμενη Κυριακή για το θέμα αυτό!

Σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία, λοιπόν, το μέσο προσδόκιμο ζωής όλων των ανθρώπων αυξήθηκε από το 2000 μέχρι το 2016 κατά 5,5 χρόνια. Και για την ακρίβεια από τα 66,5 χρόνια στα 72. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε πολλές χώρες της υφηλίου.

Η έρευνα, μάλισταμ αναφέρει ότι τα κορίτσια που έχουν γεννηθεί το 2019 θα φτάσουν κατά μέσο όρο τα 74,2 έτη ενώ τα αγόρια τα 69, 8 έτη.

Τώρα, όσον αφορά το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής των γυναικών, ο Π.Ο.Υ., υποστηρίζει ότι βιολογικοί παράγοντες καθώς και τα κοινωνικά αποδεκτά πρότυπα συμπεριφοράς, αλλά και συμπεριφορές που σχετίζονται με το φύλο εξηγούν σε μεγάλο βαθμό το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής των γυναικών.

Οι γυναίκες, γενικά, προσέχουν όλο και περισσότερο την υγεία τους σε σχέση με τους άνδρες. Αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ και, μάλιστα, απευθύνονται πιο συχνά σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Εκτός από τα φυσιολογικά αίτια που έχουν επιπτώσεις στη διαφορά του προσδόκιμου ζωής, ανάμεσα στα δύο φύλα, υπάρχουν και μη παθολογικά αίτια που αυξάνουν τη διαφορά αυτή!

Το ποσοστό αυτοκτονιών στους άντρες είναι κατά 75% υψηλότερο. Από το 15ο έτος ηλικίας διπλάσιοι άνδρες χάνουν τις ζωές τους σε τροχαία σε σχέση με τις γυναίκες και τετραπλάσιοι σε εγκλήματα.

Η έρευνα αυτή βγήκε στη δημοσιότητα λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στις 7 Απριλίου. Και φέτος έχει ως σύνθημα “Φροντίδα Υγείας για Όλους”.

Δες ακόμα: Τελικά υπάρχει ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην εργασία;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1