Συνέντευξη για δουλειά: 5 tips για να προετοιμαστείς κατάλληλα
Αν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, θα έχεις σίγουρη επιτυχία στην επόμενη συνέντευξη για δουλειά!

Μια συνέντευξη για δουλειά σαφώς και θα είναι αγχωτική, είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό, όμως, πρέπει να δώσεις προσοχή σε ορισμένα βασικά πράγματα, προκειμένου να έχεις τη ζητούμενη επιτυχία.

Οφείλουμε να πούμε ότι για κανέναν άνθρωπο δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να στέκεται απέναντι σε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι του κάνουν ερωτήσεις και αξιολογούν ανάλογα τις απαντήσεις του.

Ωστόσο, δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι, γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να καταφέρεις τελικά να διεκδικήσεις τη δουλειά που ονειρεύεσαι.

Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές μας και ετοιμάσου καταλλήλως για την επόμενη συνέντευξη εργασίας.

1. Προσοχή στη χειραψία που θα κάνεις με το άτομο που θα σου πάρει συνέντευξη. Η χειραψία πρέπει να είναι δυνατή και να δείχνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά για αυτό που πας να κάνεις.

2. Πρόσεξε το ντύσιμό σου και διάλεξε τα κατάλληλα ρούχα, γιατί, έχε υπόψιν, ότι η πρώτη εικόνα που δίνεις είναι πολύ σημαντικό κριτήριο για την πρόσληψή σου σε μια δουλειά.

3. Όλοι οι άνθρωποι είτε δουλεύουν περισσότερα χρόνια είτε λιγότερα, βρίσκονται καθημερινά σε μια ατέρμονη διαδικασία εκμάθησης και πληροφόρησης για ένα σωρό πράγματα.

Οπότε, δε χρειάζεται ούτε να δείξεις ότι τα ξέρεις όλα, “φουσκώνοντας” τα πράγματα, ούτε βέβαια να πεις ψέμματα για το οτιδήποτε αφορά εσένα.

4. Φρόντισε το κινητό σου να είναι κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, γιατί μόνο έτσι θα δείξεις πως τίποτα δεν σου αποσπά την προσοχή και πως είσαι αφοσιωμένος.

5. Δείξε ενδιαφέρον για τη διαδικασία και μη φοβάσαι να ρωτήσεις ό,τι δεν κατάλαβες ή κάτι που σε απασχολεί σχετικά με τη δουλειά στο συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον. Η θετική σου στάση και διάθεση είναι που θα κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις!

Δες ακόμα: «Κεφάλαιο δουλειά»: Οι σωστές τεχνικές για να κατακτήσεις την επιτυχία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;