Φοιτητική ζωή: 8 πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν τελειώσεις τις σπουδές σου!
Τα πράγματα που μπορείς να κάνεις μετά το τέλος της φοιτητικής ζωής σου είναι πάρα πολλά! Αυτά θα σε βοηθήσουν να βρεις τι θέλεις να κάνεις στη συνέχεια!

Η φοιτητική ζωή σου φτάνει στο τέλος της με το που θα πάρεις το πτυχίο σου. Τότε θα βρίσκεσαι σε μία πολύ περίεργη φάση της ζωής σου!

Δε θα ξέρεις προς τα που να κινηθείς και τι να ψάξεις! Τι να κάνεις. Είναι μία πολύ αβέβαιη φάση της ζωής σου κατά την οποία θα έχεις και μεγάλη πίεση από γονείς για να βρεις κάτι να κάνεις!

Για αυτό θα πρέπει να κάτσεις και να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις μετά το πτυχίο σου και προς τα ποια κατεύθυνση να κινηθείς. Είναι δύσκολο και όλοι έχουμε περάσει από τη φάση αυτή, αλλά θα τα καταφέρεις!

1. Βρες δουλειά

Ψάξε μία δουλειά που να σου καλύπτει τις ανάγκες σου. Δεν είναι ανάγκη να είναι πάνω στον τομέα σου ή σε αυτό που έχεις σπουδάσει. Μπορεί να διαλέξεις κάτι άλλο και να πάρεις και την απόσταση που χρειάζεται για να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις.

2. Ταξίδεψε

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα πάρε έναν χρόνο «ρεπό» και γύρνα το κόσμο. Θα δεις πολλά ωραία πράγματα και, ίσως, να βρεις και τον εαυτό σου. Τα ταξίδια ανοίγουν το μυαλό και σου διευρύνουν τους ορίζοντες. Οπότε μην υποτιμάς τον χρόνο off!

3. Κάνε μεταπτυχιακό

Αν θέλεις να εμβαθύνεις σε κάτι που έμαθες στη σχολή και σου άρεσε πάρα πολύ, μία τέλεια λύση είναι μεταπτυχιακό πάνω στο κομμάτι αυτό. Θα δεις ότι μέσα από ένα μεταπτυχιακό θα πάρεις και τις γνώσεις που χρειάζεσαι, αλλά θα κάνεις διασυνδέσεις που θα σε βοηθήσουν μετά.

4. Κάνε σεμινάρια

Βρες σεμινάρια που έχουν να κάνουν με κάτι που σε ενδιέφερε από τι σχολή σου ή που σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Κάνοντας τα θα δεις και αν πραγματικά σου αρέσει για να το συνεχίσεις με ένα μεταπτυχιακό!

5. Δοκίμασε πράγματα

Αν δεν είσαι σίγουρος ότι αυτό που σπούδασες είναι τελικά για σένα, δες τι άλλο μπορείς να κάνεις. Βρες δουλειές ή διάφορα άλλες ασχολίες που μπορούν να σου δείξουν σε τι είσαι καλός. Μπορείς να βρεις κάτι τελείως διαφορετικό που θα θέλεις να ακολουθήσεις.

6. Εμπλούτισε τις γνώσεις σου

Κάνε μαθήματα ξένων γλωσσών ή και ECDL που πραγματικά θα σε βοηθήσουν πολύ στο βιογραφικό σου. Θα το εμπλουτίσουν και εσύ θα έχεις κάποιες εξτρά γνώσεις που θα σου δώσουν μπόνους στην αγορά εργασίας.

7. Μπες σε site εύρεσης εργασίας

Μπες σε site που έχουν διάφορες αγγελίες για εργασία. Κάνε έναν λογαριασμό με αυτό που ψάχνεις και θα σου στέλνουν mail με ακριβώς τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν στον τομέα που σε ενδιαφέρει. Επίσης, σημαντικό είναι να κοιτάς και για διάφορες προκηρύξεις που μπορούν να βγουν για το δημόσιο.

8. Πήγαινε στρατό

Για τα αγόρια είναι μία καλή ιδέα να πηγαίνουν να ξεμπερδεύουν και με αυτό. Θα πάρεις και το χρόνο που θα θέλεις για να σκεφτείς τι θα κάνεις μετά, αλλά θα φύγει και από τη μέση ένα εμπόδιο που μπορεί να σου σταματήσει την πορεία σου στο μέλλον! Τα κορίτσια θα πρέπει να διαλέξουν κάτι από τα παραπάνω.

Δες επίσης: Φοιτητική ζωή: 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα που πήρες το πτυχίο σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;