Κλειστά σχολεία: 24ωρη απεργία για τους εκπαιδευτικούς – Μάθε πότε!

Από neolaia.gr Team 8 Απριλίου 2019

Δείτε αναλυτικά!

Κλειστά σχολεία: Την αντίθεσή τους απέναντι στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να εκφράσουν οι εκπαιδευτικοί, προχωρώντας σε 24ωρη απεργία που θα κρατήσει τα Γυμνάσια και τα Λύκεια κλειστά την  Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, έχουν ήδη εξαγγελθεί από την ΟΛΜΕ συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, ενόψει της δημοσιοποίησης του τελικού σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα Γ’ Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου, κατά τις απογευματινές ώρες, αναμένεται πως θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ωστόσο, δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με το νέο σχέδιο υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ’ Λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, επέμεινε εξάλλου, ότι δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Υπουργείου και Ομοσπονδίας, αφού όπως σημείωσε στις επιτροπές που αποφάσισαν για το σχέδιο, δεν υπήρξε παρουσία της ΟΛΜΕ.

Δείτε επίσης: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα 2019;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486