Μεγάλες αλλαγές για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο!

Από neolaia.gr Team 8 Απριλίου 2019

Αλλαγές έρχονται στον έλεγχο για τα ταξίδια με το αεροπλάνο! Δες αναλυτικά!

Σημαντικές αλλαγές θα εφαρμοστούν από σήμερα, Δευτέρα 8/4/2019 σε όσους Ευρωπαίους πολίτες ταξιδεύουν από και προς χώρες εκτός Σένγκεν στον έλεγχο στα αεροδρόμια της χώρας!

Πιο συγκεκριμένα, θα τεθεί σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017. Σύμφωνα με τον κανονισμό αυτό θα διεξάγονται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων.

Όπως καταλαβαίνεις, πλέον, και οι Ευρωπαίοι πολίτες, που ανήκουν σε χώρες εντός Σένγκεν θα υποχρεούνται να υφίστανται ελέγχους όταν ταξιδεύουν από ή προς χώρες εκτός Σένγκεν.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» προειδοποιεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν, λόγω του ενδεχόμενου αυξημένου χρόνου αναμονής στο διαβατηριακό έλεγχο, παρακαλούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν:

  1. για την έγκαιρη προσέλευσή τους στα σημεία ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσης τους.
  2. για τη χρήση διαβατηρίου, έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας, προς επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου.

Δες ακόμα: Εσύ τι θα έκανες αν ήσουν ο μόνος επιβάτης σε πτήση με Boeing;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486