7 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις το βιογραφικό σου!
Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνεις όταν συμπληρώνεις το βιογραφικό σου!

Όταν φτιάχνεις το βιογραφικό σου πρέπει να προσέξεις πολύ. Είναι μία σχετικά απλή διαδικασία που, όμως, κρύβει κάποιες παγίδες και κάποια λάθη που κάνουμε σχεδόν όλοι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το βιογραφικό σου πρέπει να είναι απλό, να τραβάει το μάτι αυτουνού που το διαβάζει και να σου προσφέρει γρήγορα τις πληροφορίες που ζητάς να βρεις. Και για να το πετύχεις αυτό πρέπει να βρεις τα διάφορα λάθη που κάνεις!

1. Φτιάξε το βιογραφικό σου για τη δουλειά που θέλεις να κυνηγήσεις

Μπορεί να έχεις κάνει δεκάδες πράγματα. Από σεμινάρια, χόμπι, γλώσσες. Αλλά δε χρειάζονται όλα παντού. Καλό είναι να είναι γεμάτο το βιογραφικό σου. Πρέπει, όμως, να φαίνεται ότι ξέρεις και τι πρέπει να έχεις για τη δουλειά αυτή που έκανες αίτηση.

2. Ισχυρισμοί που δεν μπορούν να αποδειχθούν

Βάσισε το βιογραφικό σου σε αλήθειες. Μη βάζεις τίτλους και επαίνους που δεν μπορείς να τους αποδείξεις με κάποιον τρόπο. Καλό θα είναι να είναι όλα απλά και κατανοητά.

3. Το mail σου 

Αν έχεις από εκείνα τα mail που είχες φτιάξει στο σχολείο, καλύτερα είναι να ανοίξεις έναν καινούριο διαφορετικό λογαριασμό. Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν έχει σημασία, αλλά πάντα το ελέγχουν.

4. Μεγάλα κείμενα

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι να βάζεις στο βιογραφικό σου μεγάλα, συνεχόμενα κείμενα. Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι όποιος το δει, απλά θα το σκανάρει με τα μάτια του, για να πάρει μία γενική εικόνα από αυτά που έχεις κάνει. Οπότε, bullets και μικρά κείμενα είναι μία καλή λύση!

5. Αυτοματοποίηση ελέγχου

Τώρα, θα με ρωτήσεις τι είναι αυτό. Λοιπόν, κάποιες φορές στις μεγάλες εταιρείες τα βιογραφικά περνάμε από σκάνερ που ψάχνουν συγκεκριμένες λέξεις για τη θέση που ζητάς. Οπότε, καλό είναι να υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι κάνεις για τη θέση, για να περάσει μετά στους υπεύθυνους του ανθρώπινου δυναμικού το βιογραφικό σου.

6. Μη χρησιμοποιείς κλισέ

Προσπάθησε το βιογραφικό σου να είναι όσο πιο διαφορετικό και πρωτότυπο γίνεται. Και δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς χρώματα και άλλα τέτοια! Απλά, μη χρησιμοποιείς κοινότυπες εκφράσεις και λέξεις. Κάνε το κείμενο λίγο πιο παιχνιδιάρικο και να ξεχωρίζει.

7. Να είναι απλό

Δε χρειάζεται να είναι ένα πολύ όμορφο στο μάτι βιογραφικό που να έχει πολύ φασαρία, από χρώματα, σημεία και ότι άλλο μπορεί να έχει. Ένα απλό βιογραφικό είναι πιο εύκολο για να το διαβάσει κάποιος γρήγορα και να πάρει μία ιδέα για εσένα.

Δες ακόμα: 5 tips που θα σε βοηθήσουν όταν ψάχνεις για νέα δουλειά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;