Πανελλήνιες: Όλες οι αλλαγές στο σύστημα που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο!
Δες αναλυτικά το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με όλες τις αλλαγές στις Πανελλήνιες και στη Γ' Λυκείου!

Όπως ήδη είχε γίνει γνωστό το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με όλες τις αλλαγές για τις Πανελλήνιες, δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 8/4/2019. Το νέο νομοσχέδιο “Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, Πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις”, πλέον μπορείς να το δεις και εσύ και να ενημερωθείς για οτιδήποτε πρόκειται να αλλάξει!

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου δε φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές αλλαγές με τα όσα είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες εβδομάδες το υπουργείο για τη Γ’ λυκείου και την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Δηλαδή, παραμένει η εισαγωγή σε κάποιες σχολές μόνο με το απολυτήριο, χωρίς τη συμμετοχή του υποψηφίου σε Πανελλήνιες εξετάσεις. Μειώνονται τα μαθήματα γενικής παιδείας, καθώς θα υπάρξει και περιορισμός των μαθημάτων των ομάδων προσανατολισμού.

Η αύξηση της ύλης σε κάποια μαθήματα προσανατολισμού, αλλά και η αλλαγές που ήδη έχουν ανακοινωθεί στις ομάδες αυτές, φαίνεται να συνεχίζουν να είναι σε ισχύ!

Ενώ περιλαμβάνονται διατάξεις που καθορίζουν τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία εντάσσεται το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, που εντάσσονται σε αυτό τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σημαντικό είναι ότι ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μοιράζεται και εντάσσεται κατά το ήμισυ στο Πανεπιστήμιο Πατρών και κατά το ήμισυ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Επίσης, ιδρύεται το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης, αποτελεί μία εξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης.

Το νομοσχέδιο αυτό, αναμένεται να πάει τις επόμενες ημέρες προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Και αυτό με στόχο την ψήφισή του από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν από το Πάσχα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας γράφει, πιο συγκεκριμένα:

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δίνει στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει: Τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Επίσης, περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τη νέα Γ’ Λυκείου και τον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις.

Δες αναλυτικά το νέο νομοσχέδιο!

Μέρος Α’: Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και λοιπές διατάξεις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Μέρος Β’: Ε.Σ.Δ.Υ., διατάξεις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας

Μέρος Γ’: Πειραματικά σχολεία

Μέρος Δ’: π.δ. 38/2010

Μέρος Ε’: Διατάξεις για το Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Μέρος ΣΤ’: Γενικά Αρχεία του Κράτους

Μέρος Ζ’: Ιδιωτική Εκπαίδευση

Μέρος Η’: Διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Με το πάτημα κάθε μέρους μπορείς να δεις αναλυτικά τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για τις αλλαγές που έρχονται στις Πανελλήνιες, στην Γ’ Λυκείου, αλλά και στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Δες ακόμα: Πανελλήνιες 2019: Τα νέα τμήματα που προστίθενται στο μηχανογραφικό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;