Επίδομα ενοικίου 2019: Πληρώνεται η α' δόση στους δικαιούχους!
Επίδομα ενοικίου 2019: Δείτε αναλυτικά!

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσίογλου, η οποία αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”, εγκρίνεται δαπάνη, ύψους 82.800.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να χρηματοδοτήσει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της α’ δόσης για το επίδομα ενοικίου 2019 στους δικαιούχους του.

Σε όσους από αυτούς η αίτηση έχει εγκριθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, η πληρωμή θα γίνει την εβδομάδα πριν από το Πάσχα σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του Υπουργείου Εργασίας.  Όπως ήδη ξέρουμε, αυτή θα είναι μία εβδομάδα γεμάτη από πληρωμές.

Επιπλέον, οι δικαιούχοι που θα λάβουν την α’ δόση του επιδόματος πριν από το Πάσχα, θα πάρουν και αναδρομικά για τους τρεις πρώτους μήνες του 2019, ενώ κάποιοι δικαιούχοι που είδαν τις αιτήσεις τους να εγκρίνονται τον Απρίλιο, θα πάρουν τα αναδρομικά τον Μάιο. Βάσει των μέχρι τώρα μετρήσεων, υπολογίζεται πως θα πληρωθούν περίπου 154.000 αιτήσεις.

Τα βήματα για τις αιτήσεις:

– Είσοδος στην πλατφόρμα με τους κλειδάριθμους του TAXISnet

– Πιστοποίηση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου

– Θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.α.)

– Ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του

– Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού, αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση

– Οριστική υποβολή της αίτησης

Δείτε επίσης: Τα δύο επιδόματα που μπορείς να πάρεις άμεσα και δεν το γνώριζες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;