Πανελλήνιες 2019: Σημαντικές αλλαγές για άλλη μια φορά στο μηχανογραφικό!

Από neolaia.gr Team 16 Απριλίου 2019

Δες αναλυτικά όλες τις αλλαγές για το μηχανογραφικό στις Πανελλήνιες 2019!

Οι αλλαγές που ήρθαν με το νέο πολυνομοσχέδιο για τις Πανελλήνιες 2019 από το Υπουργείο Παιδείας θα φέρει και μεγάλες αλλαγές στους εν ενεργεία φοιτητές των τμημάτων ΤΕΙ και ΑΕΙ που θα υποστούν τις μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα, οι ρυθμίσεις προβλέπουν την ένταξη όλων των φοιτητών στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις εσύ που είσαι ακόμη φοιτητής σε κάποιο από αυτά τα τμήματα είναι το εξής! Θα κληθείς από τη σχολή σου, περίπου στα μέσα Σεπτέμβρη, να καταθέσεις αίτηση για το αν θέλεις να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου με τον τίτλο που έχει ή αν επιθυμείς να μεταβείς στα πανεπιστημιακά τμήματα με παρακολούθηση επιπλέον μαθημάτων.

Θα σου δοθεί περιθώριο ενός εξαμήνου για να πάρεις τη τελική σου απόφαση. Επίσης, θα ισχύσει μόνο για τους φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τα ν + 2 έτη φοίτησης στην αντίστοιχη σχολή.

Όλοι οι υπόλοιποι, που με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2019- 2020 θα έχουν υπερβεί τα ν + 2 έτη φοίτησης, θα έχουν μόνο το δικαίωμα να τελειώσουν τον κύκλο σπουδών τους, όπως, ήταν καθορισμένος πριν το νέο νομοσχέδιο. Δηλαδή, θα τελειώσουν το ΤΕΙ που σπουδάζουν, χωρίς να μπορούν να επιλέξουν να μεταβούν στο αντίστοιχο ΑΕΙ.

Και θα παίρνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών.

Για όσους δεν θα έχουν περάσει τα ν + 2 έτη που ορίζονται για την ολοκλήρωση των σπουδών και της λήψης του τίτλου σπουδών, τα επιπλέον μαθήματα θα ορίζονται από τον εκάστοτε πρόεδρο του τμήματος. Ύστερα, θα περνάνε από τη Σύγκλητο για την τελική τους έγκριση.

Εκεί θα γίνεται και η σχετική αντιστοίχηση των μαθημάτων. Δηλαδή, θα αντιστοιχίζονται τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών του ΤΕΙ με αυτά του προγράμματος σπουδών του ΑΕΙ, που παίρνει τη θέση του!

Οι αλλαγές είναι σε αρκετά τμήματα, οπότε, πρέπει να ενημερωθείς για τις αντίστοιχες συγχωνεύσεις και αλλαγές!

Δες ακόμα: Πανελλήνιες: Όλες οι αλλαγές στο σύστημα που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο!

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486