7 τρόποι για να ψάξεις για πληροφορίες στο διαδίκτυο που δεν ήξερες μέχρι τώρα!
Αυτοί οι τρόποι θα σου λύσουν τα χέρια όταν κάνεις αναζήτηση στο διαδίκτυο!

Η Google είναι η μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείς περισσότερο από κάθε άλλη. Όμως, κάποιες φορές δε βρίσκεις αυτό που ψάχνεις ακριβώς.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τη μηχανή αναζήτησης της Google πολύ απλά. Γράφουμε ακριβώς αυτό που ψάχνουμε, και το πατάμε.

Αλλά υπάρχουν και τρόποι για να βρεις πιο σύνθετα πράγματα, ή κάτι πολύ συγκεκριμένο που δεν το θυμάσαι! Πώς γίνεται, όμως, αυτό;

1. Βάλε το “ή”

Αν θέλεις να δεις δύο πράγματα διαφορετικά μπορείς να βάλεις ανάμεσά τους τη λέξη “ή”. Έτσι, δε θα χρειαστεί να κάνεις διαφορετικές αναζητήσεις και θα έχεις ότι ακριβώς χρειάζεσαι!

2. Χρησιμοποίησε συνώνυμα

Αν κάνεις αναζήτηση για ένα θέμα και δεν μπορείς να βρεις τη λέξη ακριβώς που ζητάς, μπορείς να βάλεις μία παρόμοια με το σύμβολο “~” μπροστά. Έτσι, η μηχανή αναζήτησης θα ψάξει για το θέμα και όχι για τη συγκεκριμένη λέξη!

3. Κάνε αναζήτηση από ιστοσελίδες

Και όχι δεν εννοώ να μπεις στην ιστοσελίδα και να πατήσεις το θέμα που ψάχνεις. Μπορείς να γράψεις στο κουτί της αναζήτησης το όνομα της ιστοσελίδας και μετά το θέμα που θέλεις να σου βγάλει. Και έτσι, η Google θα σου προσφέρει όλα τα αποτελέσματα που έχουν σχέση με το θέμα σου και την ιστοσελίδα αυτή!

4. Βάλε αστερίσκο “*”

Όταν δεν μπορείς να θυμηθείς μία λέξη κλειδί σε μία φράση, ή σε κάποιον τίτλο τότε βάλε το σύμβολο αυτό! Δε χρειάζεται να παιδεύεσαι και να σπαταλάς χρόνο. Η Google έχει προνοήσει για σένα.

5. Τι κάνεις όταν λείπουν πολλές λέξεις

Ψάχνεις μία φράση, ή τον τίτλο μίας ταινίας, ή τον τίτλο ενός τραγουδιού και δε θυμάσαι ακριβώς πώς είναι. Θυμάσαι κάποιες λέξεις! Μπορείς να γράψεις στη μηχανή αναζήτησης την πρώτη και την τελευταία λέξη και στο ενδιάμεσο να βάλει το “AROUND + (αριθμός λέξεων που λείπουν)”. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

6. Χρησιμοποίησε χρονικό πλαίσιο

Θέλεις να βρεις πράγματα που έγιναν μία συγκεκριμένη περίοδο. Ας πούμε για τη ζωή ενός διάσημου ηθοποιού ή τραγουδιστή. Αλλά δε θέλεις να σου βγάλει τα τελευταία νέα και τα πιο πρόσφατα άρθρα. Οπότε γράψε το όνομα και περιόρισέ το με χρονολογίες!

7. Ψάχνεις ένα συγκεκριμένο άρθρο ή URL

Αυτό είναι πιο απλό από όσο νομίζεις! Θυμάσαι με τι είχε να κάνει το άρθρο, και για να μην ψάχνεις ατελείωτες ώρες στο ιστορικό αναζήτησης, απλά γράφεις “intitle:” και τη λέξη που ψάχνεις! Απλό και πολύ εύχρηστο!

Δες επίσης: Το πιο ΑΚΡΑΙΟ delivery γίνεται πλέον στην Αυστραλία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;