Εύκολες συνταγές: Νηστίσιμο κριθαρότο με μανιτάρια!
Το τέλειο νηστίσιμο πιάτο που πρέπει να φτιάξεις!

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
  • 150 γρ. πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ. πλευρώτους, κομμένα σε κομμάτια
  • 50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένα
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μανεστράκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών, καυτός
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (αν νηστεύετε προσθέστε φυτική κρέμα γάλακτος ή παραλείψτε τη)
  • 1 κ.σ. λάδι τρούφας (προαιρετικά) [*]
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινα φύλλα), ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζετε 1 φλιτζάνι από το καυτό ζωμό λαχανικών και ρίχνετε μέσα τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι να μουλιάσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Κόβετε όλα τα υπόλοιπα μανιτάρια σας.
  2. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε καλά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια (εκτός από τα πορτσίνι), σε υψηλή θερμοκρασία για 3-4 λ. Προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 2 λ. Αδειάζετε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά.
  3. Ρίχνετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το μανεστράκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Το “σβήνετε” με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε 2 κουτάλες καυτό ζωμό.
  4. Αλατοπιπερώνετε το μανεστράκι και το αφήνετε να βράσει και όταν απορροφήσει όλο το ζωμό ρίχνετε άλλες 2 κουτάλες ζωμό. Όταν το μανεστράκι “πιεί” και αυτό το ζωμό, προσθέτετε τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα μανιτάρια πορτσίνι μαζί με το ζωμό που μουλιάζουν και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
  5. Δοκιμάζετε αν το μανεστράκι είναι έτοιμο (αλ τέντε) και αν χρειάζεται άλλο αλατοπίπερο. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το λάδι τρούφας (προαιρετικά), ανακατεύετε καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας το κριθαρότο σας με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κρεμμυδάκι. Πασπαλίστε το και με λίγη παρμεζάνα αν είναι της αρεσκείας σας.

[*] Το λάδι τρούφας είναι προαιρετικό. Σας συστήνουμε όμως να το χρησιμοποιήσετε διότι προσδίδει εξαιρετικό άρωμα, τέλεια γεύση και έναν υπέροχο, elegant τόνο στο φαγητό.3

Πηγή: sintayes.gr

Δες κι αυτό: Εύκολες Συνταγές: Νηστίσιμος Κορμός Σοκολάτας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;