Γιατί κλείνουμε τα κινητά μας στο αεροπλάνο;
Μόλις έμαθα κι έπρεπε να το μοιραστώ!

Χρόνια και χρόνια ταξιδεύω με αεροπλάνα και ΠΑΝΤΑ με το που κάτσω στη θέση μου, δέσω τη ζώνη μου και καλοβολευτώ, πιάνω το κινητό μου, στέλνω ένα βιαστικό μήνυμα και αμέσως το κλείνω (γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται).

Μερικές φορές μάλιστα έχω πιάσει τον εαυτό μου να αγριοκοιτάει τον διπλανό μου αν τον δω να συνεχίσει να παίζει με το κινητό του ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει την 10λεπτη πορεία μας στον αεροδιάδρομο.

Μη με παρεξηγήσεις, δε φοβάμαι τα αεροπλάνα. Δεν είμαι καν από αυτούς που παρακολουθούν ευλαβικά ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ τις οδηγίες ασφαλείας από τις αεροσυνοδούς. Αφού πλέον θα μπορούσα κι εγώ η ίδια να κάνω την επίδειξη, τόσες φορές που την έχω ακούσει πια.

Και συνειδητοποίησα ότι ο λόγος που έχω τέτοιο κόλλημα με τα κινητά που πρέπει να κλείνουν κατά τη διάρκεια της πτήσης, είναι ότι δεν έχω την παραμικρή ιδέα γιατί πρέπει να κλείνουν. Κι αυτό με τρόμαζε!

Οπότε έψαξα! Και έμαθα!

Έμαθα ότι ο λόγος κατά βάση είναι προληπτικός, αφού υπάρχει ένας μικρούτσικος κίνδυνος το σήμα από το κινητό σου να προκαλέσει παρεμβολές στην επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου.

Μπορεί αυτό να σου φαίνεται πολύ σημαντικός λόγος, αλλά στην πραγματικότητα ο ήχος μπορεί απλά να χαθεί για ελάχιστα δευτερόλεπτα ή να δημιουργηθούν παράσιτα σαν αυτά που προκαλούνται ότι το κινητό σου βρίσκεται κοντά σε μεγάφωνο.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο ήταν πριν από μερικά χρόνια, περίπου στο 2-3%, ενώ με την πρόοδο της τεχνολογίας το ποσοστό έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Εντάξει λοιπόν! Από εδώ και πέρα θα πετάω πιο ήρεμη ακόμα!

Δες κι αυτό: Γιατί τα παράθυρα των αεροπλάνων είναι οβάλ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;