Αυτό είναι το
Ετοιμάσου να αλλάξει η ζωή σου!

Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που όταν έχουν τις μαύρες τους μπαίνουν και ψάχνουν αεροπορικά για διάφορους προορισμούς, άκυρους ή μη, τότε ξέρεις και τον πόνο της διαπίστωσης ότι μάλλον το πορτοφόλι σου είναι πολύ άδειο για να υποστηρίξουν τις εξτραβαγκάντζες σου.

Κι έτσι ήσυχα-ήσυχα κλείνεις τα παράθυρα του υπολογιστή σου και τρως κανένα παγωτό για να ξεπεράσεις την πίκρα σου.

Υπάρχει όμως ένα κόλπο για να βρεις φθηνά εισιτήρια, που το χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι ανά την υφήλιο. Περιττό να σου πω ότι η τακτική έχει γίνει αντιληπτή από τις αεροπορικές εταιρείες και τους προκαλεί έντονο πονοκέφαλο.

Η πρακτική των επιβατών για να πετυχαίνουν φτηνότερα εισιτήρια για κάποιους προορισμούς έχει όνομα κι αυτό είναι “hidden city ticketing”.

Αυτό το μικρό παραθυράκι στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, κοστίζει χιλιάδες ευρώ στις εταιρείες.

Οι επιβάτες εντοπίζουν ένα φθηνό εισιτήριο για κάποιο μη δημοφιλή προορισμό με ανταπόκριση σε έναν δημοφιλή προορισμό, στον οποίο και θέλουν επί της ουσίας να μεταβούν.

Τι σημαίνουν όλα αυτά θα ρωτήσεις… Λοιπόν, αν φερ’ ειπείν θέλει κάποιος να ταξιδέψει από Αθήνα – Κωνσταντινούπολη τον Μάιο και τα εισιτήρια κοστίζουν πάνω από 200 ευρώ θα μπορούσε να κλείσει ένα φθηνότερο εισιτήριο από Αθήνα για Βουδαπέστη με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη και απλά να μην επιβιβαστεί στην πτήση της ανταπόκρισης πτήση. Και το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνει, είναι να φροντίσει να έχει μαζί του μόνο μία χειραποσκευή και όχι μία παραδοτέα αποσκευή, ώστε να μπορεί να την πάρει μαζί του όταν κατέβει από το πρώτο αεροπλάνο.

Η τακτική του hidden city ticketing έχει γίνει τόσο δημοφιλής, που έχουν δημιουργηθεί και ειδικές εφαρμογές που διευκολύνουν τις συγκεκριμένες αναζητήσεις. Κι αυτό ήταν που τράβηξε την προσοχή των αεροπορικών, που συνειδητοποίησαν πόσα χρήματα χάνουν από αυτό το μικρό “κολπάκι”. Έτσι, αποφάσισαν να το πατάξουν.

Οι μέχρι τώρα δικαστικές διαμάχες έχουν καταλήξει στο πουθενά, αφού προκύπτουν θέματα δικαιοδοσίας στο θέμα.

Και το ερώτημα είναι: Μήπως όλες αυτές οι διαμάχες και οι αγώνες για να καλυφθεί αυτή η “τρύπα”, απλά κάνουν την τακτική πιο γνωστή και όλο και περισσότεροι άνθρωποι πρόκειται να τη χρησιμοποιήσουν;

Δες κι αυτό: Οι κορυφαίοι ρομαντικοί προορισμοί για το επόμενο ταξίδι σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0