5+1 σκηνές που μας έκαναν να κλάψουμε με μαύρο δάκρυ σε ελληνικές κωμωδίες!

Από neolaia.gr Team 25 Απριλίου 2019

Με ανατριχιάζουν μέχρι και σήμερα!

Τότε -τα παλιά τα χρόνια- που ακόμα υπήρχε πρωτότυπη ελληνική μυθοπλασία στην τηλεόραση, τότε που ξέραμε ακόμα να ξεχωρίσουμε το χιούμορ από την προσβολή, τότε που ακόμα παίζονταν ωραίες ελληνικές κωμωδίες, είχαμε ζήσει όμορφες στιγμές.

Οι σειρές που αναφέρονται παρακάτω, αποδεικνύουν πως ένας ευφυής σεναριογράφος και σκηνοθέτης, μπορεί να σε κάνει να γελάσεις μέχρι να πονέσει η κοιλιά σου, αλλά και να κλάψεις από συγκίνηση, ακόμα και στο πλαίσιο της κωμωδίας.

Για να δούμε λοιπόν…

1. Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή – Θα μας σέβονται

Αυτή η (αδικοχαμένη) σειρά, είχε καταφέρει κάτι μοναδικό. Μέσα σε 6,5 επεισόδια κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο και να μας κάνει να μιλάμε γι΄αυτή παρότι έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τότε που κόπηκε.

Η σκηνή λοιπόν που η Φωφώ και η Αλέκα συζητούν για το αν πρέπει να κάνουν έναν φόνο και τι θα κερδίσουν από αυτόν… Έρχεται μία σκηνή που μας ταρακούνησε και συνεχίζει να μας ταρακουνάει μέχρι και σήμερα!

2. Οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη – Εγώ θα μείνω

Τη συγκεκριμένη σειρά θα τη βρεις και παρακάτω, αφού θεωρώ πως αποτελεί την καλύτερη δημιουργική στιγμή των Ρήγα – Αποστόλου.

Η σκηνή λοιπόν που μία μία οι κρατούμενες της Γ πτέρυγας των φυλακών του Καλάμου, δηλώνουν πρόθυμες να θυσιαστούν μένοντας πίσω στη μαζική απόδραση, μου φέρνει δάκρυα στα μάτια κάθε φορά, χωρίς πολλά λόγια!

3. Εγκλήματα – Ουρανέ που περνάς

Δεν είναι από τις σκηνές που με κάνουν να κλαίω, αλλά από εκείνες που μου προκαλούν πολύ έντονο το αίσθημα της νοσταλγίας.

Είναι η τελευταία σκηνή των Εγκλημάτων. Κατά τη γνώμη μου είναι από τα λίγα «τέλη» σειρών που κατάφεραν να σταθούν αντάξια όλης της σειράς.

4. Οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη – Το κλάμα της Κακουδάκη

Δεν έχω πολλά να πω για αυτή τη σκηνή. Ανατριχιάζω κάθε φορά που τη βλέπω.

Η πάντα σκληρή Παυλίνα Κακουδάκη, σπάει όταν βλέπει τον γιο της μετά από 3 ολόκληρα χρόνια και η Μπαρτζώκα σκουπίζει ένα δάκρυ στα κλεφτά…

5. Στο Παρά Πέντε – Θέλω να πάω στη Σόφη

Άλλη μία συγκλονιστική σκηνή, αυτή τη φορά δια χειρός Γιώργου Καπουτζίδη. Ο θάνατος της γιαγιάς Σοφίας όχι απλά μας συγκίνησε, αλλά μας έκανε να κλαίμε μπροστά στις οθόνες κανονικά και με τον νόμο.

Όμως ο Καπουτζίδης ήταν αποφασισμένος να μας διαλύσει… Δίνοντας μας την αμέσως επόμενη σκηνή με τη Θεοπούλα που ήθελε να πάει εκεί που είναι η Σόφη. Κι έφυγε μαζί της…

6. Dolce Vita – Η συγκατάθεση της Ντορίτας

Την ψυχή μας είχε βγάλει το ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής, ο Αντώνης και η Χριστίνα, με τον παράνομο έρωτά τους.

Και στην πιο κρίσιμη στιγμή, λίγο πριν εκείνη ανέβει με άλλον τα σκαλιά της εκκλησίας, εκείνος έρχεται και την κλέβει. Πριν όμως η Χριστίνα τον ακολουθήσει -φανερά πια- στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, γυρνά και κοιτά τη Ντορίτα. Κι εκείνη της γνέφει καταφατικά, δίνοντας βουβά τη συγκατάθεσή της!

ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΣΕΙΡΑ. Αλλά….

Δες κι αυτό: Λόγω Τιμής: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα γίνει το μεγάλο comeback!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486