Πάσχα 2019: Δες πώς θα βάψεις κόκκινα τα αυγά χωρίς να σπάσουν!

Από neolaia.gr Team 25 Απριλίου 2019

Μικρά που θα σε σώσουν το Πάσχα 2019!

Το Πάσχα 2019 είναι προ των πυλών, γι’ αυτό κι εσύ πρέπει να προετοιμαστείς και να βάψεις τα αυγά σου!

Για την ιστορία να σου πω ότι οι καλονοικοκυρές λένε ότι τα αυγά πρέπει να βάφονται είτε την Μ. Πέμπτη, είτε το Μ. Σάββατο. Όχι κάποια άλλη μέρα της Μ. Εβδομάδας. Γι’ αυτό κάνε τα κουμάντα σου!

Βρήκαμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν ώστε να βάψεις τα αυγά σωστά, ώστε να μη σπάσουν και να μην περάσει η βαφή μέσα από το κέλυφος.

  1. Διαλέγουμε γερά αυγά και δεν τα πλένουμε! Αν τα αυγά είναι λερωμένα σε σημεία της επιφάνειάς τους, τα σκουπίζουμε ελαφρά. Αυτό γίνεται για να μην αφαιρεθεί το προστατευτικό περίβλημα που υπάρχει στα αυγά, για να τα προστατεύει από την είσοδο μικροοργανισμών στο εσωτερικό τους. (Για τον ίδιο λόγο δεν πλένουμε ποτέ τα αυγά πριν τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.)
  2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε νερό από τη βρύση και τακτοποιούμε αυγά, τα οποία βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, σε μία στρώση, χωρίς πολλά κενά μεταξύ τους. Φροντίζουμε τα αυγά να σκεπάζονται από νερό.
  3. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και αφού αρχίσει το νερό να κοχλάζει έντονα, μετράμε 4-5 λεπτά και διακόπτουμε τη θερμοκρασία, αφήνοντας όμως την κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μέχρι το νερό να κρυώσει τελείως.
  4. Διαλέγουμε βαφή αυγών που λειτουργεί σε κρύο νερό και βάφουμε τα αυγά ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και προσέχουμε να μην αφήσουμε τα αυγά περισσότερο από τον απαιτούμενο χρόνο μέσα στο μίγμα της βαφής.
  5. Στραγγίζουμε τα αυγά, κατά προτίμηση σε χάρτινη αυγοθήκη.
  6. Όταν στεγνώσουν, αλείφουμε την επιφάνειά τους απαλά, με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε πάλι να στεγνώσουν. Σε αυτό το στάδιο τα αυγά είναι έτοιμα.

-Το ξίδι χρησιμοποιείται με τη βαφή, για να σταθεροποιείται το χρώμα.
-Με τη διαδικασία αυτή δεν εισέρχεται βαφή μέσα από το κέλυφος του αυγού

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486