10 φαγητά που οι διατροφολόγοι αποφεύγουν με μανία!

Από neolaia.gr Team 27 Απριλίου 2019

Από κάποια από αυτά δεν το περίμενα να είναι τόσο ύπουλα!

Ο αγώνας της σωστής διατροφής είναι μακρύς και δύσκολος! Εύχομαι ότι είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που πλέον δεν καταλαβαίνουν πως το να κάνεις μία σωστή διατροφή δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την απώλεια κιλών, αλλά πρωτίστως με τη καλή υγεία.

Οι διατροφολόγοι είναι ένας καλός σύμβουλος στον αγώνα αυτό και μπορούν πραγματικά να σε καθοδηγήσουν σωστά ώστε να μάθεις πως να τρως σωστά.

Υπάρχουν λοιπόν και κάποιες τροφές που οι ειδικοί στη διατροφή αποφεύγουν σαν τρελοί!

1. Επιδόρπια γιαουρτιού

Τα υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι γλυκά. Το γιαούρτι είναι κάνει πολύ καλό στον οργανισμό σου και το σώμα σου, αλλά δεν πρέπει να το τρως με ζάχαρη ή πρόσθετα φρούτα (που ναι έχουν πολλά σάκχαρα).

Οι διατροφολόγοι λοιπόν προτείνουν να αποφεύγουμε γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχουν πολλά λιπαρά και άμυλο. Μπορείς να προσθέσεις μερικά φρέσκα μούρα, μπαχαρικά (πχ κανέλα) ή και εκχύλισμα βανίλιας στο κλασικό -υγιεινό- στραγγιστό γιαούρτι.

2. Ρύζι

Το λευκό ρύζι συγκαταλέγεται σε αυτή τη σιχαμένη κατηγορίες πεντανόστιμων και ύπουλων υδατανθράκων που έχουν τα λιγότερα να προσφέρουν στον οργανισμό μας. Είναι απλός υδατάνθρακας και μπορεί να οδηγήσει στην πρόσληψη βάρους.

Καλύτερα να προτιμήσεις το καστανό ρύζι και σε μία λογική ποσότητα (μη χτίσεις δηλαδή ένα βουνό από ρύζι στο πιάτο σου).

3. Μαϊντανός

Άκου τώρα… Μπορεί ο μαϊντανός να μην ήταν ποτέ του γούστου μου, αλλά και τίνος είναι; Ένα αδιάφορο «πρασινάκι» που ως παιδιά συνηθίζαμε να διώχνουμε στην άκρη του πιάτου. Αλλά ποτέ δεν είχα ξανακούσει ότι μπορεί να βλάψει τον μεταβολισμό μου.

Για να είμαστε ακριβείς ωστόσο… Οι «ερασιτέχνες» μάγειρες δεν πρέπει να προσθέτουν τον μαϊντανό σε σαλάτες και dressing από μαγιονέζα, sour cream ή λάδι, γιατί αυτό προκαλεί κάποια μυστήρια χημική αντίδραση που τον μετατρέπει κυριολεκτικά σε δηλητήριο μέσα σε 30 λεπτά.

Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά ότι συμβαίνει όντως κάτι τέτοιο, αλλά είμαστε για να παίζουμε με αυτά;

Οι διατροφολόγοι συνιστούν να προσθέτουμε τον μαϊντανό στο πιάτο μας τελευταία στιγμή, λίγο πριν το σερβίρουμε, ώστε να διατηρήσει όλα τα θρεπτικά του στοιχεία.

4. Dressing

Αμφιβάλω για το κατά πόσο θα εκπλαγείς με αυτό… Τα έτοιμα dressings που αγοράζουμε από το σουπερμάρκετ περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Μπορεί δηλαδή να θες απλά να φας μία υγιεινή σαλάτα και να καταλήγεις να τρως περισσότερες θερμίδες από ότι αν έτρωγες τρία burgers. Δεν είναι καλύτερο όταν είναι να κάνουμε γουρουνιά να την κάνουμε κανονικά και με τον νόμο;

5. Αποξηραμένα φρούτα και chips φρούτων

Τα chips φρούτων, όπως και τα chips γλυκοπατάτας, παντζαριού, καρότου, φακής και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, έχουν γίνει πολύ διάσημα τα τελευταία χρόνια.

Διαφημίζονται και αγοράζονται ως υγιεινή εναλλακτική για τα κλασικά πατατάκια, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το ίδιο. Για να παρασκευαστούν τηγανίζονται σε (ένας Θεός ξέρει τι ποιότητας) λάδι. Οπότε μία η άλλη…

Από την άλλη τρώγοντας αποξηραμένα φρούτα, απλά καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, ενώ πολλά θρεπτικά συστατικά του φρούτου, έχουν εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της αποξήρανσης.

6. Σταφύλια

Αυτό ήταν σαν μαχαιριά στην καρδιά για εμένα που κατεβάζω κουβάδες ολόκληρους από σταφύλια! Αλλά αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα. Επειδή είναι γλυκό και πάρα πολύ γευστικό φρούτο μπορούμε να φάμε πάρα πολλά στην καθισιά μας κι αυτό σημαίνει ότι λαμβάνουμε με τη μία, τεράστια ποσότητα ζάχαρης.

Για τον λόγο αυτό οι διατροφολόγοι συνιστούν να «μπερδεύουμε» τα σταφύλια με κάποιο άλλο προϊόν (γιαούρτι φερ’ ειπείν), ενώ δεν πρέπει να τα τρώμε με λιπαρά φαγητά, ψάρι, φρέσκα αγγούρια, πεπόνια, μπύρα και γάλα.

7. Κακομαγειρεμένο ψάρι

Το ψάρι περιέχει πολλά ωφέλιμα για τον οργανισμό λιπαρά, όπως τα Ωμέγα 3 (που ανάθεμα κι αν ξέρουμε κανένα άλλο).

Αλλά όλα αυτά ισχύουν αν το ψάρι ψηθεί ή βραστεί. Από την άλλη αν προτιμήσεις να το καταναλώσεις τηγανιτό, καπνιστό ή σε κονσέρβα, πάνε όλα τα χρήσιμα και το μόνο που λαμβάνεις είναι κορεσμένα λιπαρά.

8. Καλαμπόκι

Όοοοο,τι αγαπάααω εγώ παχαίιιιινει…

Άλλο ένα χτύπημα στην καρδούλα μου, αφού και το καλαμπόκι είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά!

Σίγουρα όταν τρως το καλαμπόκι βρασμένο ή ψημένο είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα από ότι αν το φας από κονσέρβα. Αλλά και πάλι, ο υψηλός γλυκαιμικός του δείκτης, δεν είναι ότι καλύτερο για τον μεταβολισμό μας.

9. Γαλακτοκομικά προϊόντα από ξηρούς καρπούς

Το γάλα αμυγδάλου, καρύδας, φιστικιού, καρυδιού, από κάσιους και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, έχουν κατακλύσει το σύμπαν. Ωστόσο προκειμένου να αποκτήσουν κάποια γεύση αυτά τα κατασκευάσματα, προστίθεται πολλή ζάχαρη και αρωματικές ύλες.

Προτίμησε να επιλέγεις αυτά που γράφουν «χωρίς ζάχαρη»!

10. Ρυζογκοφρέτες

Αυτό το στρογγυλό κομμάτι φελιζόλ που αγοράζουν όλοι όσοι λένε «Από Δευτέρα δίαιτα» τελικά δεν κάνει και τόσο καλό όσο θέλουμε να πιστεύουμε! Ναι, δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λιπαρά αλλά το υψηλό γλυκαιμικό τους φορτίο σε κάνει να αισθάνεσαι πείνα πάρα πολύ σύντομα. Το αποτέλεσμα; Καταλήγεις να τρως περισσότερες θερμίδες και τα κιλά που δείχνει η ζυγαριά σου αυξάνονται.

Δες κι αυτό: Το απόλυτο κόλπο για να γλιτώνεις έως και 200 θερμίδες την ημέρα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486