30 αργύρια πήρε ο Ιούδας για να προδώσει τον Χριστό! Για κάντο μου σε ευρώ!

Από neolaia.gr Team 27 Απριλίου 2019

Για κάντο μου λιανά για να καταλάβω!

Ο Ιούδας έχει μείνει στις συνειδήσεις όλων μας, πιστών και μη, ως η προσωποποίηση της προδοσίας και της φιλαργυρίας. Για 30 αργύρια έδωσε το φιλί του προδότη στον Χριστό και οδήγησε στη σύλληψή του. Όπως φαίνεται όμως, το ποσό αυτό δεν ήταν αρκετό για να διώξει τις τύψεις του κι έτσι ο Ιούδας είχε το γνωστό σε όλους μας τέλος.

30 αργύρια λοιπόν… Δηλαδή σε ευρώ;

Το σχετικό απόσπασμα της Βίβλου, αφήνει ασαφές την προέλευση του νομίσματος που πήρε ο μαθητής του Ιησού, όμως οι ερευνητές που μέλετησαν ενδελεχώς τα κείμενα των προφητών, κατέληξαν ότι μάλλον πρόκειται για τυριανά σέκελ.

Το σέκελ ήταν το νόμισμα της Τύρου, μιας αρχαίας πόλης του Λιβάνου που είχε πολιορκήσει ο Μέγας Αλέξανδρος κατά την Ελληνιστική Περίοδο.

Στην υπό μελέτη περίοδο λοιπόν, αυτήν της Καινής Διαθήκης, το σέκελ είχε αξία περί των τεσσάρων δραχμών ή τεσσάρων δηναρίων (ρωμαϊκό νόμισμα), το οποίο είχε βάρος λιγότερο από μισή ουγκιά ασήμι (σχεδόν 16 γραμμάρια το καθένα).

Έτσι, οι ερευνητές υπολόγισαν την σημερινή αξία του καθενός, στα 400-500 ευρώ. Συνεπώς, το ποσό που πήρε ο Ιούδας υπολογίζεται πως αντιστοιχεί σε 12.000-15.000 ευρώ.

Ποσό αμελητέο λοιπόν, αν σκεφτεί κανείς πως η πράξη του οδήγησε στη σταύρωση του Μεσσία.

Δες κι αυτό: Σκάει νέο viral! Τα Jumbo έχουν νέα διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Γαϊτάνο!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486