Υπάρχει τελικά φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών;
Έλα να το συζητήσουμε!

Ένα θέμα ΚΟΛΑΦΟΣ στο σημερινό επεισόδιο φίλες και φίλοι, για το οποίο έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων και διαφωνίες άνευ προηγουμένου!

Λυπάμαι που πολλοί θα διαφωνήσουν με όσα ετοιμάζομαι να γράψω, αλλά πιστεύω πως θα μπουν έστω σε κάποιες σκέψεις.

Όχι λοιπόν, φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας δεν μπορεί να υπάρξει. Κι αν υπάρξει, αυτή μπορεί να είναι μόνο υπό συνθήκες.

Και ο λόγος είναι πολύ απλός. Οι βιολογικές ορμές ενός ανθρώπου βγαίνουν μπροστά από τις κοινωνικές του ανάγκες. Το ερωτικό ένστικτο μπορεί να ξεπεράσει τη διάθεση κάποιου για φιλία. Γιατί είναι έτσι προγραμματισμένος ο εγκέφαλος μας, οπότε όποιος έχει παράπονα, ας πάει να ζητήσει τα ρέστα σε όποιον λογίζει ως δημιουργό του.

Βέβαια πιστεύω, ότι για ένα διάστημα μπορούν άνδρες και γυναίκες να αναπτύξουν μια φιλική σχέση. Όμως -ότι και να λένε παραέξω- δεν πιστεύω ούτε για μια στιγμή πως κάποιος έστω από τους δύο (αν όχι και οι δύο) δε σκέφτηκε πως θα ήταν αν ο φίλος του γινόταν σύντροφός του. Κι εδώ μπαίνει το θέμα της “υπό συνθήκες φιλίας”.

Μπορεί να γνώρισες τον άλλο ως σχέση του κολλητού σου, ή φίλη της συντρόφου σου, μπορεί να μην σου αρέσει (αυτό δε σημαίνει ότι δεν αρέσεις κι εσύ σ’ αυτόν), μπορεί να τον συναντάς πάντα στα πλαίσια μεγαλύτερης παρέας και τόσα άλλα.

Αλλά πες μου με το χέρι στην καρδιά, ή ακόμα καλύτερα δοκίμασε το… Αν ήσασταν μόνοι, καλοκαίρι, σε ένα όμορφο σπίτι με μουσική, αλκοόλ, χωρίς άγχος κι έννοιες… ή τελοσπάντων σε όποιες ιδανικές ερωτικές συνθήκες μπορείς εσύ να φανταστείς… Δε θα γινόταν τίποτα;

Αν βιάστηκες να απαντήσεις όχι, τότε ή λες ψέματα, ή δεν έχεις βάλει ποτέ τον εαυτό σου και τον φίλο σου σε μία τέτοια κατάσταση. Μπορεί εσύ να μην αισθανθείς τίποτα, αλλά μπορείς να πεις με κάθε βεβαιότητα ότι δε θα νιώσει τίποτα ούτε ο άλλος; Δε νομίζω!

Επειδή μπορεί να είσαι από τους συνεχείς αντιρρησίες, η θεάρα Σοφία Μουτίδου, ανέλυσε επίσης το θέμα και πρέπει να την ακούσεις!

Δες κι αυτό: Γιατί κλείνουμε τα μάτια όταν φιλιόμαστε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 2 
 5