Φοιτητική ζωή: 3 τρόποι για να μην
Για να αλλάξει η φοιτητική ζωή προς το καλύτερο!

Η φοιτητική ζωή, πέρα από πολύτιμη εμπειρία στη ζωή σου, αποτελεί και ένα challenge και το έχουμε διαπιστώσει στην πράξη: Πόσες φορές ήρθες σε πειρασμό με το που έπιασες χρήματα στα χέρια σου και ενέδωσες, ξοδεύοντας τα όλα μονοκοπανιά; Πόσες φορές έκανες αχρείαστες αγορές ή δεν έκανες και την καλύτερη διαχείριση, με αποτέλεσμα να ξεμείνεις πριν καλά καλά φτάσεις τέλος του μήνα;

Είναι σημαντικό, επομένως, να δοκιμάσεις μια πιο σωστή διαχείριση των οικονομικών σου, έτσι ώστε και να μη βγαίνεις εκτός προϋπολογισμού κάθε μήνα και να μη στερείσαι κάτι, όταν το θες πολύ, αλλά η τσέπη σου είναι πλέον άδεια.

Οι παρακάτω τρόποι θα σε βοηθήσουν να μην ξεστρατίζεις ΚΑΘΕ μήνα από το budget σου:

1. Καλύτερα να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ το πρωί

Το πρωί έχεις περισσότερη ενέργεια και είσαι πιο ξεκούραστος, άρα μπορείς να υπολογίζεις τι χρειάζεσαι πολύ πιο καθαρά. Αντιθέτως, το απόγευμα, που είσαι ενδεχομένως κουρασμένος/η από το τρέξιμο όλης της μέρας, ξοδεύεις περισσότερα χρήματα, λόγω βιασύνης, χωρίς να υπολογίζεις πού και γιατί!

2. Το φοιτητικό σπίτι θέλει μια κάποια προσοχή

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο τώρα, αλλά όταν αφήνεις όλα τα φώτα αναμμένα ή τον υπολογιστή σου ανοιχτό, χωρίς να τον χρησιμοποιείς, οι λογαριασμοί προφανώς θα έρχονται και θα παθαίνεις ένα μικρό σοκ. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κατάχρηση στην ενέργεια, τόσο για το budget σου, όσο και για το περιβάλλον.

4. Μην χρησιμοποιείς την κάρτα σου όπου πας 

Ειδικά στις εξόδους το βράδυ, όταν έχεις μαζί σου την κάρτα, τυχαίνει να παίρνεις το ένα ποτό μετά το άλλο και να μην υπολογίζεις πόσα χρήματα χαλάς, ακριβώς επειδή είναι στην κάρτα και ενδεχομένως δεν κάθεσαι εκείνη την ώρα να τα υπολογίζεις.

Προκειμένου να μη χάνεις το μέτρημα, καλύτερα να σηκώνεις στη αρχή της βδομάδας ένα ποσό, που θα έχεις υπολογίσει προηγουμένως ότι σου φτάνει, και να χρησιμοποιείς την κάρτα για τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες αγορές σου.

Δες κι αυτό: Φοιτητική ζωή: 6 τρόποι για να συνδυάσεις τη δουλειά με τη σχολή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;