Φοιτητική ζωή: 10 tips που κάνουν καλό σε όλους τους φοιτητές
Στη φοιτητική ζωή θα μάθεις να διαχειρίζεσαι κάποιες καταστάσεις!

Η φοιτητική ζωή είναι μια μοναδική εμπειρία στη ζωή σου, που θα σου αφήσει μια “κληρονομιά” μαθημάτων, γνώσεων και εμπειριών και θα σε βοηθήσει να ωριμάσεις και να βρεις σιγά σιγά το ποιος είσαι και το τι είναι αυτό που θες ή δε θες να κάνεις στο μέλλον.

Ως γνωστόν, κανείς δε “γεννιέται” φοιτητής και, επομένως, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με κάποιες καταστάσεις, είναι καλό να τις διαχειρίζεσαι με ψυχραιμία, μαθαίνοντας να ανταπεξέρχεσαι τόσο στα δύσκολα όσο και στα πιο εύκολα.

Τα παρακάτω πολύτιμα tips χρειάζονται σε κάθε φοιτητή, είτε είναι νέος στη φάση της σχολής, είτε όχι.

1. Αν κάτι δε σου αρέσει ή δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα σου, απλά μην το κάνεις. Είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνεις πότε θα λες “όχι” και πότε “ναι”, ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάθεσή σου, αλλά να ξέρεις γιατί το κάνεις.

2. Κανείς δε σε υποχρεώνει να βρεις τι θα κάνεις με τη ζωή σου στο τάδε ή το δείνα χρονικό διάστημα. Πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι και θέσε εσύ τους κανόνες.

3. Φρόντισε να βρίσκεις στην όποια απογοήτευση κάτι θετικό. Ό,τι ζεις, σε μαθαίνει πράγματα, ακόμα κι αν δε το συνειδητοποιείς εκείνη τη στιγμή.

4. Το να βάζεις την ευτυχία σου πάνω από όλα δεν είναι εγωισμός, είναι φροντίδα και αγάπη στον εαυτό σου. Ωστόσο, πάντα θα υπολογίζεις και τα συναισθήματα των άλλων.

5. Δεν είναι όλες οι φιλίες ίδιες. Κάποιοι φίλοι θα μείνουν στη ζωή σου για πολύ καιρό, κάποιοι ίσως και για πάντα, ενώ άλλοι ενδεχομένως να αποχωρήσουν κάποια στιγμή. Αυτά συμβαίνουν σε όλους.

6. Να έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να στηρίζεις, πρώτα από όλους, εσύ τον εαυτό σου. Αυτό, σε καμία περίπτωση, δε σημαίνει ότι δε θα ακούς ή δε θα σέβεσαι την άποψη των άλλων.

7. Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σου πει αν είσαι καλός ή δεν είσαι. Εσύ το ξέρεις πολύ καλύτερα.

8. Να δέχεσαι την κριτική που σου κάνουν και να μη την εκλαμβάνεις ως προσωπική επίθεση, εκτός κι αν ξέρεις ότι ο άλλος σου κάνει επίθεση ή επιδιώκει να σε μειώσει.

9. Αν αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε πρόβλημα, να μιλήσεις γι’ αυτό σε κάποιον ή κάποια που μπορεί να σε βοηθήσει και να μην ντρέπεσαι καθόλου.

10. Αν έχεις δυνατή θέληση, μπορείς να κάνεις τα πάντα, αρκεί να μάθεις να ζυγίζεις σωστά τις καταστάσεις και να θέτεις τα όριά σου.

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 4 ανέξοδα χόμπι που μπορείς να ξεκινήσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1