Συνέντευξη για δουλειά: Δύο ψέμματα που δεν πρέπει ποτέ να πεις!
Η συνέντευξη για μια καινούρια δουλειά θέλει προσοχή!

Αν προετοιμάζεσαι για μια συνέντευξη για δουλειά , υπάρχουν κάποια πράγματα που ενδεχομένως χρειάζεται να γνωρίζεις.

Για παράδειγμα, είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν πρόκειται για την παρουσία σου σε ένα εργασιακό περιβάλουν, το να είσαι σωστά ντυμένος, να δείχνεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά, αλλά και να ξέρεις γιατί θες τη συγκεκριμένη δουλειά.

Αν, λοιπόν, θες πολύ να κερδίσεις τις εντυπώσεις και να τα πας καλά στη συνέντευξη, πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους βασικούς κανόνες. Ένας από αυτούς, ίσως κι ο σημαντικότερος, είναι να μην πεις ψέμματα!

Αν, από την άλλη, δε θες να αποκαλύψεις τα πάντα, μπορείς να απαντήσεις μονολεκτικά σε κάποια ερώτηση ή να πεις ότι δε θες να αναφερθείς στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά με τίποτα μην πεις κάποιο από τα παρακάτω ψέμματα:

1. Μην πεις ψέμματα για το πτυχίο σου

Σε καμία των περιπτώσεων! Οποιαδήποτε σχολή, οποιοδήποτε τμήμα κι αν τελείωσες, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, απλά πες την, όταν σε ρωτήσουν. Μη δηλώσεις κάποια σχολή, από την οποία ποτέ δεν αποφοίτησες, διότι, όταν και αν κάποια στιγμή σου ζητηθεί το γνήσιο πτυχίο ή κάποια βεβαίωση σπουδών, θα έρθεις σε πολύ δύσκολη θέση και ενδεχομένως θα διακυβεύεται η ίδια σου η δουλειά.

2. Μην πεις ψέμματα για τον μισθό στην προηγούμενη δουλειά σου

Έχει συμβεί αρκετές φορές, πολλοί συνεντευξιαζόμενοι να δηλώνουν σε μια συνέντευξη εργασίας ότι ο μισθός που έπαιρναν στην προηγούμενή τους δουλειά ήταν πολύ μεγαλύτερος από αυτό που πραγματικά ίσχυε, απλά και μόνο για να διεκδικήσουν στη νέα δουλειά μεγαλύτερο μισθό. Καλύτερα να πεις την αλήθεια, αν σε ρωτήσουν, γιατί, έχε στο νου σου, ότι κάποια πράγματα ενδεχομένως μαθαίνονται στην πορεία!

Δες ακόμα: Συνέντευξη για δουλειά: 5 tips για να προετοιμαστείς κατάλληλα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;