Γιορτή της Μητέρας 2019: 12 πράγματα που πρέπει να μάθεις για τη μέρα αυτή!
Η Γιορτή της Μητέρας 2019 πλησιάζει και εσύ πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα για τη μέρα αυτή!

Η Γιορτή της Μητέρας 2019 πλησιάζει! Μάλιστα, είναι την Κυριακή, 12 Μαΐου. Η μέρα αυτή είναι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα καθώς δεν είναι απλά μια μέρα κατά την διάρκεια της οποίας δείχνουμε στην μητέρα μας πόσο την αγαπάμε και πόσο εκτιμάμε όσα έχει κάνει για εμάς, αλλά και μια παράδοση που κρατάει πολλούς αιώνες.

Για αυτό σου έχω συγκεντρώσει μερικά πράγματα που δεν ήξερες για τη μέρα αυτή! Πάμε να τα δούμε αναλυτικά;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Happy Mother’s Day ? SHARE your Fav Quote on Story ? Tap ? @theanilbhattarai, and FOLLOW if you want to be filled with Good Vibes Throughout the day, EVERYDAY. Don’t forget to turn on Post Notifications so you won’t miss anything. For more Business Inspirational Content, FOLLOW ? @nikolavincihustle ? @nikolavincihustle ? @nikolavincihustle #nikolavinci #nikolavincihustle

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Motivation?Quotes?Inspiration? (@theanilbhattarai) στις

1. Οι πρώτες αναφορές σε γιορτές υπέρ της μητέρας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.

2. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη. Η Ρέα ήταν η θεά της γης και της γονιμότητας και λατρευόταν ως η “Μητέρα των Θεών” γιατί ήταν η πρώτη που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα.

3. Το 250 π.Χ. οι Ρωμαίοι πραγματοποιούσαν ένα ανοιξιάτικο φεστιβάλ που ονομαζόταν Χιλάρια και ήταν αφιερωμένο στην μητέρα θεότητα Κυβέλη. Οι ακόλουθοι της έκαναν θυσίες στον ναό της ενώ ταυτόχρονα διοργανώνονταν παρελάσεις, παιχνίδια και πάρτι μασκέ. Η γιορτή κρατούσε τρεις μέρες.

4.  Στην Αγγλία του 15ου αιώνα, λάμβανε τόπο η “Κυριακή της Μητέρας” (Mothering Sunday). Η ημέρα ξεκινούσε με μια λειτουργία προς τιμήν της Παρθένου Μαρίας. Έπειτα τα παιδιά πήγαιναν λουλούδια στην μητέρα τους.

5. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

6. Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν “peace and motherhood” με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.

7. Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Να “σαραντίσει”, με σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση που ακόμα σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες (Σαραντισμός). Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929 με προφανή τον συμβολισμό.

8. Κατά την δεκαετία του 1960, ο εορτασμός ατόνησε και ενισχύθηκε η δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού της 2ης Κυριακής του Μαΐου.

9. Η Γιορτή της Μητέρας είναι η τρίτη πιο διάσημη γιορτή στον κόσμο μετά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

10. Στη Γιουργκοσλαβία, την ημέρα αυτοί τα παιδιά δένουν τη μητέρα τους και ο μόνος τρόπος για να ελευθερωθεί είναι να πληρώσει τα παιδιά της.

11. Η Γιορτή της Μητέρας αρχικά ήταν μία μέρα για να τιμούμε τις μητέρες μας σε ατομικό επίπεδο και όχι συλλογικά. Αλλά, τελικά, έγινε τόσο διάσημη που, πλέον, θεωρείται κάτι μαζικό και συλλογικό.

12. Η ημέρα αυτή είναι η πιο δύσκολη για τα εστιατόρια αφού παρουσιάζουν αύξηση στον κόσμο που έχουν κατά 62%.

Τώρα που τα ξέρεις όλα αυτά, τι θα κάνεις για τη Γιορτή της Μητέρας 2019;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;