3 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν ψάχνεις για δουλειά!
Είναι σημαντικό να τα έχεις στο μυαλό σου όταν ψάχνεις για δουλειά!

Το να ψάξεις για δουλειά είναι μία δύσκολη διαδικασία που απαιτεί χρόνο και πολύ κόπο. Θέλει να έχεις γερά νεύρα και να μπορείς να αντέξεις οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί στον δρόμο σου.

Ξέρεις ότι τις περισσότερες φορές το να βρεις τελικά δουλειά παίρνει πάρα πολύ χρόνο! Μπορεί να είναι από 4 μήνες μέχρι και έξι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις να ψάχνεις!

Για να σε βοηθήσω θα σου πω κάποια πράγματα που θα πρέπει να κάνεις καθώς θα ψάξεις για δουλειά. Είναι δοκιμασμένα και έχουν πετύχει.

1. Κάνε αιτήσεις στα ΠΑΝΤΑ

Κι όταν εννοώ στα πάντα, δεν εννοώ σε ότι δουλειά βρεθεί μπροστά σου, αλλά σε ότι σου αρέσει και πιστεύεις ότι θέλεις να ακολουθήσεις. Κάνε αιτήσεις και σε δουλειές που πιστεύεις ότι δεν έχεις τα προσόντα και την εμπειρία.

Πολλές φορές, οι άνθρωποι που κοιτάνε τα βιογραφικά ψάχνουν και διαφορετικά πράγματα από αυτά που πιστεύεις εσύ. Το μόνο σίγουρα, πάντως, είναι ότι δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Μόνο να κερδίσεις!

Ακόμη και η απόρριψη, όταν ψάχνεις για δουλειά, είναι μία μικρή νίκη!

2. Κάνε πιο προσωπικές τις αιτήσεις σου

Δε λέω, είναι καλό να είσαι τυπικός στη δουλειά σου και με τα αφεντικά σου, αλλά όταν ψάχνεις για εργασία τα πράγματα αλλάζουν λίγο. Κάνε τις αιτήσεις σου να είναι πιο προσωπικές.

Δυστυχώς, ένα πολύ καλό βιογραφικό δε λέει τίποτα. Πρέπει να υπάρχουν και άλλα πράγματα. Όπως λένε και πολλοί ειδικοί, πρέπει να δείχνεις ότι πιστεύεις στον εαυτό σου και να δώσεις στον άλλο να καταλάβει γιατί θέλεις να συνεργαστείς μαζί του. Οπότε, γίνε λίγο πιο ανοιχτός και ανθρώπινος!

Εντάξει, μη φτάσεις και στο άλλο άκρο! Τα πάντα με μέτρο!

3. Ζήτα αυτό ακριβώς που θέλεις

Ακόμη ένα πολύ σημαντικό πράγμα όταν ψάχνεις για νέα δουλειά είναι να ξέρεις τι θέλεις, αλλά και πώς να το ζητήσεις αυτό που θέλεις. Πολλές φορές υποβιβάζεις τον εαυτό σου και δέχεσαι να κάνεις πολλά πράγματα πιο κάτω από σένα ή με λιγότερες απολαβές.

Πρέπει να πας στη συνέντευξη και να έχεις στο μυαλό σου ακριβώς αυτό που θέλεις. Δεν υπάρχουν ντροπές!

Δες επίσης: 4 τρόποι για να προετοιμαστείς κατάλληλα για τη νέα σου δουλειά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;