46 εκ. χαρτονομίσματα με τυπογραφικό λάθος κάνουν τον γύρο της Αυστραλίας!

Από neolaia.gr Team 9 Μαΐου 2019

Λάθη γίνονται παιδιά... ακόμα κι αν πρόκειται για 46 εκατομμύρια χαρτονομίσματα!

46.000.000 χαρτονομίσματα των 50 δολαρίων φαίνεται πως έχουν τυπογραφικό λάθος και τα οποία, όχι απλώς τυπώθηκαν έτσι, αλλά κάνουν το γύρο της αγοράς στην Αυστραλία από τον Οκτώβρη του 2018, όπου και τυπώθηκαν για πρώτη φορά.

Η αμύθητη έκταση αυτού του τυπογραφικού λάθος, ενός από τα μεγαλύτερα της νομισματικής ιστορίας, επιβεβαιώνει η κεντρική τράπεζα Reserve Bank.

Το καινούριο και ανανεωμένο χαρτονόμισμα των 50 δολαρίων κυκλοφορεί στην εγχώρια αγορά από τον περσινό Οκτώβρη, όπως προείπαμε, ενώ, ο νέας τεχνολογίας σχεδιασμός του, βασίστηκε στην αποφυγή και αποτροπή του να μπορεί να πλαστογραφηθεί.

Και δεν πλαστογραφήθηκε, πες ΟΚ, αλλά κάτι πολύ πιο απρόσμενο συνέβη: Τυπώθηκε λάθος, όχι μια, δυο και τρεις φορές, αλλά 46 εκατομμύρια φορές.

Το επικό λάθος που φαίνεται (με μεγεθυντικό φακό) να αναγράφεται πάνω στα χαρτονομίσματα των 50 δολαρίων είναι η λέξη «responsibility», την οποία, προκειμένου να ανιχνεύσεις, πρέπει να κοιτάξεις το μικρό κείμενο του χαρτονομίσματος με εξαιρετικά λεπτομερειακό τρόπο.

Αντί για «responsibility», η λέξη που αναγράφεται είναι «responsibilty», που σημαίνει, όπως καταλαβαίνεις, ότι λείπει ένα μικρό, αλλά καίριο, -i.

Ορίστε και σε ζουμ, για να μη στραβωθείς κιόλας, μέχρι να το εντοπίσεις!

For the record, λοιπόν, το εν λόγω χαρτονόμισμα περιλαμβάνει στις δύο του όψεις δύο εμβληματικά πρόσωπα της αυστραλιανής ιστορίας: Στη μια του πλευρά απεικονίζεται ο αυτόχθων συγγραφέας και σπουδαίος εφευρέτης, David Unaipon, ενώ από την άλλη πλευρά απεικονίζεται η Edith Cowan, η πρώτη γυναίκα, μέλος του κοινοβουλίου της Αυστραλίας.

Σκέψου να ήταν μέσα στο νομισματοκοπείο την ώρα που τυπώνονταν τα χαρτονομίσματα αυτά η ομάδα του La Casa de Papel!

Λάθη γίνονται… Τι να πεις;

Δες ακόμα: Τραπεζικός σόκαρε τους πάντες στο γραφείο όταν έκανε ΑΥΤΗ την εμφάνιση!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486