Ευρωεκλογές 2019: Μάθε που ψηφίζεις!

Από neolaia.gr Team 9 Μαΐου 2019

Μάθε που ψηφίζεις για τις Ευρωεκλογές 2019!

Οι Εκλογές 2019 πλησιάζουν και εσύ πρέπει να ενημερωθείς για το που ψηφίζεις! Με τον όρο αυτόν ονομάζουμε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που πρόκειται να ζήσουμε το επόμενο διάστημα. Μέσα στο έτος αυτό έχουμε τις Δημοτικές εκλογές 2019, τις Ευρωεκλογές 2019, που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο αλλά και τις Βουλευτικές εκλογές 2019, που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο!

Για πρώτη χρονιά φέτος, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών στην οποία οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν σε ποια εκλογικά κέντρα θα ψηφίσουν.

Οι κάλπες για τον πρώτο γύρω των Δημοτικών εκλογών 2019 και για τις Ευρωεκλογές 2019 θα στηθούν στις 26 Μαΐου 2019. Μάλιστα, τότε θα γίνει η ανάδειξη νέων περιφερειαρχών, δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, αλλά και για τους αντιπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για αυτό είναι καλό να μάθεις από τώρα που μπορείς να ψηφίζεις!

Έτσι ώστε να μάθεις και το ποιοι είναι υποψήφιοι στην περιοχή σου, αλλά και να γνωρίσεις τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Η εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών είναι εδώ για να σε βοηθήσει σε αυτό! Η εφαρμογή, μάλιστα,έχει ήδη ενημερωθεί με τα τελευταία στοιχεία των ψηφοφόρων για να μπορείς άμεσα να δεις που ψηφίζεις στις φετινές εκλογές.

Η διαδικασία θα παραμείνει ίδια όπως και πριν. Και μάλιστα, είναι αρκετά απλή!

Απλά θα καταχωρήσεις τα στοιχεία σου, ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός και μητρός και ημερομηνία γέννησης στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια, με την επιλογή αναζήτηση θα σου εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή σου που μπορείς να ψηφίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος ψηφίζουν και οι νέοι που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ζωής τους! Οπότε, οι κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνουν και αυτούς.

Μπες στην εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών για τις Εκλογές 2019 για να δεις που ψηφίζεις εδώ!

Δες ακόμα: Ευρωεκλογές 2019: Πότε θα γίνουν;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486