6 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να μάθεις πιο γρήγορα αυτά που διαβάζεις!
Οι τρόποι αυτοί θα σε βοηθήσουν στο να απομνημονεύεις καλύτερα όλα αυτά που έχεις να μάθεις!

Το διάβασμα είναι στην καθημερινότητα σου και πρέπει να βρεις τρόπο για να αντεπεξέλθεις. Πρέπει να βρεις τρόπους για να διαβάζεις και να μαθαίνεις ποιο γρήγορα. Δε θέλεις να χαραμίζεις όλη σου τη μέρα πάνω από ένα βιβλίο!

Ο καθένας έχει έναν δικό του τρόπο για να το πετύχει αυτό και πρέπει να βρεις τον δικό σου. Το μόνο που μπορώ να σου κάνω είναι να σου δώσω κάποιες συμβουλές που έχει αποδειχθεί ότι βοηθάνε στο να μαθαίνεις πιο γρήγορα!

1. Διάβασε κάπου που έχει φως

Το φως διεγείρει τον εγκέφαλο και τον βάζει σε μία κατάσταση άμεσης δραστηριότητας και καλής λειτουργίας. Οπότε, φρόντισε το δωμάτιο που διαβάσεις να έχει επαρκεί φωτισμό. Άνοιξε τα παράθυρα, ή τα φώτα και θα δεις ότι θα μπορέσεις να μάθεις περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο!

2. Παίξε παιχνίδια που θέλουν σκέψη

Αν εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να σκέφτεται όλη τη μέρα θα καταφέρεις πάρα πολλά πράγματα. Έτσι, μπορείς να παίζεις επιτραπέζια, σκάκι, ή ακόμη και ηλεκτρονικά παιχνίδια. Διεγείρουν τον εγκέφαλο και σε βοηθάνε στο να αναπτύξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και μαθαίνεις.

3. Σωστή διατροφή

Η διατροφή κάνει καλό και στο μυαλό. Θα έχεις ότι απαιτείται για να μπορέσεις να διαβάσεις με τις ώρες και να μάθεις ότι είναι να μάθεις. Η σωστή διατροφή δημιουργεί μία ιδιαίτερη διαύγεια στη σκέψη και συνιστάται από όλους ως ένα μέσο που θα σε βοηθήσει να μάθεις πράγματα γρήγορα!

4. Διάβασε πριν κοιμηθείς

Ο ύπνος κάνει καλό στο να απομνημονεύεις καλύτερα αυτά που έχεις διαβάσει. Άρα, καλό θα σου κάνει να διαβάσεις πριν πας για ύπνο. Έτσι, θα τα έχεις φρέσκα στο μυαλό σου και, ίσως, να τα θυμάσαι καλύτερα την άλλη μέρα το πρωί!

5. Προσπάθησε να τα εξηγήσεις σε κάποιον

Με το να καταφέρεις να εξηγήσεις ότι έχεις μάθει σε κάποιον, θα έχεις πετύχει το πιο σημαντικό πράγμα, θα τα έχεις κατανοήσει. Είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις στο να μαθαίνεις διάφορα πράγματα!

6. Μη σκέφτεσαι άλλα πράγματα

Συγκεντρώσου σε αυτό που πρέπει να μάθεις και άσε οποιαδήποτε σκέψη για κάποια άλλη στιγμή. Δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα. Επίσης, απομάκρυνε κινητά και υπολογιστές που μπορεί να σε αποσπάσουν από το διάβασμα!

Δες ακόμα: 4 tips για τα βγάλεις πέρα με το διάβασμα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;