Lucy Wills: Τη Βρετανίδα αιματολόγο τιμάει το σημερινό doodle της Google!
Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στα 131 χρόνια από τη γέννηση της Lucy Wills!

Με αφορμή τα 131 χρόνια από την γέννησή της Βρετανίδας αιματολόγου η Google τιμάει με το σημερινό της doodle την Lucy Wills!

Ποια είναι, όμως, αυτή η προσωπικότητα και τις έχει συνεισφέρει στην επιστήμη;

Η Lucy Wills, λοιπόν, έχει συμβάλει με το ερευνητικό της έργο στην ανάλυση της προγεννητικής αναιμίας. Μάλιστα, έχει καταφέρει με την έρευνα της να αλλάξει το πρόσωπο της προληπτικής προγεννητικής φροντίδας για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Η διάσημη αιματολόγος γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1888 στο Suton Coldfield, που βρίσκεται κοντά στο Birmingham. Φοίτησε στο κολέγιο θηλέων Cheltenham, το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα βρετανικά ιδρύματα που φοιτούσαν γυναίκες και ασχολούνταν με την επιστήμη και τα μαθηματικά. Τη διάκριση αυτή την είχε μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα.

Η συνέχεια για τη Lucy Wills επιφύλασσε σημαντικά πράγματα. Το 1911 αποφοίτησε πρώτη στη Βοτανολογία και τη Γεωλογία από το Newnham College του Πανεπιστημίου του Cambridge. Ακόμη ένα από τα πρώτα βρετανικά ιδρύματα που πρωτοπορούσαν στην εκπαίδευση των γυναικών. Είχε κατασκευαστεί το 1854 από την Dorothea Beale και έφερε πολλές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο διδασκαλίας των γυναικών!

Το 1928, η Lucy Wills ταξίδεψε στην Ινδία για να ξεκινήσει την μελέτη της. Ξεκίνησε μελετώντας μια σοβαρή μορφή αναιμίας που έπληττε τις εγκύους υφαντουργούς στη Βομβάη και ήταν απειλητική για τη ζωή τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#LucyWills was a leading English haematologist. She conducted seminal work in India in 1920s on macrocytic anaemia of pregnancy. Her observations led to her discovery of a nutritional factor in yeast which prevents and cures this disorder.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Etoos Education Pvt. Ltd (@etoosindia) στις

Η ίδια πίστευε ότι η αιτία της επικίνδυνης αναιμίας ήταν η κακή διατροφή και έτσι πραγματοποίησε ένα πείραμα που πρόσφερε μελλοντικά πολλά στην επιστήμη. Το πείραμά της είχε ως εξής:

Η Wills τάισε έναν εργαστηριακό πίθηκο με το βρετανικό πρωινό Marmite, το οποίο είναι φτιαγμένο από εκχύλισμα ζύμης και παρατήρησε ότι η κατάσταση του βελτιώθηκε. Τα αποτελέσματα του πειράματος καθιέρωσαν στην αιματολογία τα “Factor Wills”. Παράγοντες που έχουν πάρει το όνομά τους από τη Βρετανίδα αιματολόγο!

Αργότερα, οι επιστημονικές έρευνες απέδειξαν τη σημασία πρόσληψης φολικού οξέως από τις εγκύους και πλέον συνίσταται στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο!

Πέρα από το επιστημονικό της έργο, η Lucy Wills έχει περιγραφεί από διάφορα άρθρα και βιβλία με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, αλλά και με αρκετά χόμπι, όπως ορειβασία και σκι. Μάλιστα, προτιμούσε να πηγαίνει στη δουλειά της με το ποδήλατο παρά να οδηγεί.

Είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής της σε ταξίδια στα οποία πραγματοποιούσε έρευνες που εξασφάλιζαν την υγεία για τις γυναίκες που επρόκειτο να γίνουν μητέρες. Δεν παντρεύτηκε ποτέ και ήταν πολύ κοντά με τους γονείς και τα αδέρφια της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;