Φοιτητική ζωή: 5 χρήσιμα tips για σένα που θες να πετύχεις το στόχο σου!
Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής, θα εξοικειωθείς με ένα σωρό καταστάσεις!

Η φοιτητική ζωή είναι μια φανταστική περίοδος της ζωής σου, γιατί αποκτάς ένα σωρό καινούριες εμπειρίες, γνωρίζεις πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και, το σημαντικότερο, μαθαίνεις πώς να συνυπάρχεις μαζί τους και παράλληλα να μη “χάνεις” τον εαυτό σου!

Από τη φοιτητική ζωή θα βγεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου, πιο ώριμος, πιο προετοιμασμένος για ό,τι ακολουθεί στην πορεία και, πίστεψέ με, δε χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι για το “μετά”, γιατί όλοι, αργά ή γρήγορα, βρίσκουν το δρόμο τους!

Φοιτητική ζωή: 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα που πήρες το πτυχίο σου!

Επειδή όμως η ζωή ως φοιτητής μπορεί εύκολα να σε παρασύρει με τους ξέφρενους ρυθμούς, τα ξενύχτια και τις ατελείωτες μπαρότσαρκές της, καλό είναι να θέτεις ένα μέτρο που και που εσύ στον εαυτό σου, για να κρατάς τα πράγματα στην κατάλληλη ισορροπία!

Αν, λοιπόν, είσαι ένας από αυτούς που θέλουν πάντα να πετυχαίνουν τους στόχους τους (και δεν αναφέρομαι μόνο στο πτυχίο, αλλά σε ό,τι άλλο μπορεί να κάνεις παράλληλα: δουλειά, σεμινάρια, διαδικτυακά μαθήματα), τότε σου έχω κάποια βασικά tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρείς τις ισορροπίες στην καθημερινότητά σου.

1. Να διαβάζεις μέσα στο εξάμηνο

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια ιδέα για το τι παίζει σε κάθε μάθημα και όχι να τρέχεις τελευταία στιγμή να τα προλάβεις όλα, γιατί έτσι γίνονται στο τέλος οι μισοδουλειές. Αφού γυρνάς σπίτι μετά το μάθημα, ρίξε μια ματιά στις σημειώσεις σου και μην αμελείς να πηγαίνεις στις παρακολουθήσεις της σχολής σου!

2. Μην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου

Ολοκλήρωσες μόλις ένα απαιτητικό project στη δουλειά που κάνεις παράλληλα με τις σπουδές σου; Έκανες μια εργασία και πήρες πολύ καλό βαθμό; Πες “μπράβο” στον εαυτό σου και μη θεωρείς την επιτυχία σου δεδομένη ή μάταιη, γιατί προσπάθησες πολύ για να φτάσεις εκεί που έφτασες.

3. Κοιμήσου καλά και νωρίς

Εννοείται πως θα βγεις μέχρι αργά μια μέρα, ακόμα και καθημερινή, δε χάθηκε ο κόσμος να ξυπνήσεις αργά το επόμενο πρωί. Όταν, όμως, το ξενύχτι γίνεται δεύτερη φύση σου, είναι λογικό πως θα σε κρατάει πίσω από πολλά πράγματα και θα σε αποσυντονίζει. Άντε να βρεις όρεξη μετά να διαβάσεις ή να αναλάβεις μια εργασία στο μάθημα που σου αρέσει!

4.  Διαμόρφωσε το χώρο σου για να σε εμπνέει

Ο χώρος, όπου περνάς μεγάλο μέρος της μέρας σου, είναι πολύ σημαντικό να σε εμπνέει να υπάρξεις μέσα σ’ αυτόν και να διαβάσεις, να σκεφτείς, να δουλέψεις στον υπολογιστή ή να κάνεις οτιδήποτε κάνεις κάθε μέρα.

Όταν το σπίτι είναι μονίμως ακατάστατο, κάτι λέει αυτό και για τη γενικότερη ψυχολογία σου! Φτιάχνοντάς το, θα ανανεώσεις και το χώρο σα χώρο και το “μέσα σου”!

5. Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά

Ένα πολύ βασικό κομμάτι των ανθρώπινων συναναστροφών είναι η κριτική που δεχόμαστε από τους άλλους, αλλά και η κριτική που εμείς οι ίδιοι τους ασκούμε. Να ξέρεις ότι, ως φοιτητής, θα χρειαστεί να συγχρωτιστείς με πολύ κόσμο, χωρίς απαραίτητα να τους εκτιμάς όλους. Ακόμα κι αν ακούσεις ένα αρνητικό σχόλιο ή μια αυστηρή κριτική από κάποιον, αυτό δεν πρέπει να σε ρίχνει στην απογοήτευση.

Κράτα αυτά που είναι σημαντικά για σένα και πρόσεξε ποιες συμβουλές είναι αυτές που πραγματικά σε ενδιαφέρουν. Αν δεν εκτιμάς ιδιαίτερα τον άνθρωπο που σε κρίνει, για ποιο λόγο να πάρεις τόσο προσωπικά την κριτική του;

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 6 λάθη που κάνουν όλοι οι φοιτητές αλλά δεν τα παραδέχονται!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;