Δημοτικές Εκλογές 2019: Μάθε που ψηφίζεις!

Από neolaia.gr Team 13 Μαΐου 2019

Μάθε που ψηφίζεις στις Δημοτικές Εκλογές 2019!

Οι Εκλογές 2019 πλησιάζουν και εσύ πρέπει να μάθεις που μπορείς να ασκήσεις το εκλογικό σου δικαίωμα. Με μία απλή διαδικασία μπορείς να μάθεις που ψηφίζεις στις Δημοτικές Εκλογές 2019, ο πρώτος γύρος των οποίων θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου!

Κάθε πολίτης, έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα που είναι σε ισχύ από φέτος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα, οι κατάλογοι του είναι ενημερωμένοι για να περιλαμβάνουν και τους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει το 17ο έτος ζωής τους και θα ψηφίσουν για πρώτη φορά φέτος.

Έτσι, κάθε πολίτης συμπληρώνοντας απλά τα απαραίτητα στοιχεία όπως Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό), ή μόνο τα πεδία Ειδικού Εκλογικού Αριθμού (Ε.Ε.Α.) και Επώνυμο εφόσον τα γνωρίζει, θα μπορεί να μάθει που μπορεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τις Δημοτικές Εκλογές 2019!

Το υπουργείο σε σχετική του ανακοίνωση λέει:

«Σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος.»

Τώρα, μπορείς και εσύ να δεις που ψηφίζεις μα μία απλή κίνηση. Μπες εδώ!

Δες επίσης: Εκλογές 2019: Ποιοι πολίτες δικαιούνται δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486