Δημοτικές Εκλογές 2019: Ποια είναι η διαδικασία της ψηφοφορίας!
Μάθε αναλυτικά τη διαδικασία ψηφοφορίας για τις Δημοτικές Εκλογές 2019!

Οι Εκλογές 2019 πλησιάζουν και εσύ πρέπει να είσαι πλήρως ενημερωμένος. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να μάθεις και πώς πρέπει να ψηφίσεις στις Δημοτικές Εκλογές 2019 και στις Ευρωεκλογές 2019!

Έτσι, λοιπόν, για τις επερχόμενες εκλογές καλείσαι να ψηφίσεις σε τρεις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές:

  • περιφέρειες,
  • δήμους,
  • κοινότητες

Το περιθώριο που έχεις ως ψηφοφόρος να δώσεις σταυρούς στους υποψηφίους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους κυμαίνεται κυρίως με βάση τον αριθμό εδρών που εκλέγει κάθε εκλογική περιφέρεια! Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά:

1. Δήμοι που δεν προέρχονται από συνένωση “καποδιστριακών” δήμων και κοινοτήτων αποτελούν μία και ενιαία εκλογική περιφέρεια. Αυτοί είναι για παράδειγμα ο Δήμος Νέας Σμύρνης, Ηλιούπολης, κλπ. Σε αυτήν την περίπτωση ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει σταυρό προτίμησης σε έως και τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

2. Δήμοι που προέρχονται από συνένωση “καποδιστριακών” δήμων και κοινοτήτων αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες. Σε αυτήν την περίπτωση ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει σταυρό:

  1. σε έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της εκλογικής του περιφέρειας εάν είναι μονοεδρική, διεδρική ή τριεδρική και σε ακόμη έναν υποψήφιο από όποια άλλη εκλογική περιφέρεια επιθυμεί
  2. σε έως τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της εκλογικής του περιφέρειας εάν έχει περισσότερες από τρεις έδρες και σε ακόμη έναν υποψήφιο από άλλη εκλογική περιφέρεια.

Περισσότεροι από τους επιτρεπόμενους σταυρούς δεν ακυρώνουν το ψηφοδέλτιο. Απλά το ψηφοδέλτιο προσμετράτε υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να καταμετρούνται οι σταυροί στους επιμέρους υποψηφίους.

Στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών, οι ψηφοφόροι δεν βάζουν σταυρούς. Απλά, ψηφίζουν τον δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη!

Δες ακόμα: Εκλογές 2019: Αυτή είναι η άδεια που δικαιούσαι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;