Προνοιακά επιδόματα 2019: Πότε θα μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό σου;

Από neolaia.gr Team 13 Μαΐου 2019

Προνοιακά επιδόματα 2019: Δείτε αναλυτικά!

Προ των πυλών είναι η ημερομηνία πληρωμής για τα προνοιακά επιδόματα 2019 , τα οποία θα καταβληθούν στους/στις δικαιούχους από τον αρμόδιο φορέα, ΟΠΕΚΑ, στο τέλος του μήνα Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα του μήνα που διανύουμε πρόκειται να καταβληθούν στις 24 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, λόγω του ότι στις 25 Μαΐου τυγχάνει να είναι Σάββατο. Αναλυτικά, τα ποσά που θα εξοφληθούν αφορούν όλους όσους πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσους υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Οι παραπάνω θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται για τον Μάιο.

Όσον αφορά τα προνοιακά 2019, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο ΟΠΕΚΑ πληρώνει κάθε μήνα τον τρέχοντα μήνα, σε αντίθεση με τους δήμους, οι οποίοι πλήρωναν κάθε δύο μήνες. Η πληρωμή για τα προνοιακά θα γίνεται, επομένως, στο τέλος του κάθε μήνα, με ημερομηνία, που θα είναι κοινή για όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληρωμές για τα Προνοιακά επιδόματα 2019 αφορούν:

  • 17.000 δικαιούχους διατροφικών επιδομάτων
  • 2.000 δικαιούχους επιδόματος στεγαστικής συνδρομής
  • 9.000 δικαιούχους επιδόματος ομογενών- προσφύγων
  • 144.000 δικαιούχους προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων

Δείτε ακόμα: ΚΕΑ Μαΐου 2019: Εγκρίθηκε η πληρωμή του επιδόματος – Πότε θα γίνει

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486