Φοιτητική ζωή: 4 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στην καθημερινότητά σου!

Από neolaia.gr Team 14 Μαΐου 2019

Αν τα κάνεις αυτά τα πράγματα η φοιτητική ζωή σου θα είναι πολύ πιο απλή!

Στη φοιτητική ζωή σου θα πρέπει να μάθεις να τα βγάζεις πέρα μόνος σου, καθώς, κατά πάσα πιθανότητα, να μένεις και μόνος σου. Θα πρέπει να βρεις τρόπο να έχεις τον πλήρη έλεγχο και της σχολής σου, αλλά και του σπιτιού σου.

Για αυτό σου έχω κάποιες συμβουλές που θα σου δώσουν μερικές ιδέες για να μπορέσεις να διαχειριστής τη φοιτητική ζωή σου. Να σε βγάλω λίγο από το πολύ ψάξιμο και αυτό το αίσθημα ότι δε θα τα καταφέρεις!

Πιστεύω σε σένα!

1. Βάλε το ξυπνητήρι σου κάπου μακριά

Δε θα έχεις τη μαμά σου να σε ξυπνάει κάθε πρωί για να πας στο μάθημα σου. Άρα, θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να ξυπνάς μόνος σου. Και μέχρι να κάνεις κάποιον επιμελή φίλο, που θα σε παίρνει τα πρωινά για να σε ξυπνήσει, βάλε το ξυπνητήρι σου όσο πιο μακριά γίνεται. Δώσ’ το και στον γείτονα.

Έτσι, θα αναγκάζεσαι να σηκώνεσαι και να περπατάς για να το κλείσεις! Και ορίστε ένας τρόπος για να ξυπνήσεις!

2. Βάλε post-it για υπενθυμίσεις

Γράψε σε post-it πράγματα που πρέπει να κάνεις. Τυχόν ραντεβού που έχεις και ότι άλλο επείγει να θυμηθείς. Και σκόρπισε τα στο σπίτι! Έτσι, θα τα βλέπεις συνέχεια και θα θυμηθείς να κάνεις αυτό που πρέπει. Είναι μία τεχνική που θα σε βοηθήσει σε πολλές καταστάσεις!

3. Χρησιμοποίησε το πάσο σου για εκπτώσεις

Τα λεφτά που θα έχεις κάθε μήνα θα είναι συγκεκριμένα! Εκτός και αν πιάσεις μία δουλειά για να βγάζεις και άλλα! Οπότε, ρώτα για τυχόν εκπτώσεις για φοιτητές.

Κάνε το πρόγραμμά σου σύμφωνα με αυτές! Ας πούμε, αν θέλεις να πας σινεμά πήγαινε την ημέρα που θα έχει φοιτητική έκπτωση. Ή αν θέλεις να πάρεις καφέ πάρε από εκεί που έχουν εκπτώσεις για τους φοιτητές.

Το πάσο θα σε βοηθήσει να ξοδέψεις λιγότερα χρήματα το μήνα!

4. Άσε μία μέρα στην εβδομάδα για να οργανωθείς

Από το πώς πρέπει να διαβάσεις μέχρι και να φτιάξεις το σπίτι. Η καλή φοιτητική ζωή θέλει οργάνωση και εσύ πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις πώς είναι και η ενήλικη ζωή.

Σίγουρα, οι απαιτήσεις δεν είναι ίδιες, αλλά μπορείς να πάρεις μία μικρή γεύση τα χρόνια αυτά!

Δες επίσης: 4 συμβουλές για να ισορροπήσεις την καλή φοιτητική ζωή με τις σπουδές σου!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486