6 συμβουλές για να ξεκινήσεις το διάβασμα και να μη χρονοτριβείς άλλο!
Να ξεκινήσεις το διάβασμα είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχεις να κάνεις!

Το διάβασμα είναι κάτι που δε σου πολύ αρέσει! Και σε ποιον αρέσει, άλλωστε; Έτσι, πρέπει να βρεις τρόπους για να παρακινήσεις τον εαυτό σου και να αρχίσεις να διαβάζεις. Πρέπει να σταματήσεις να χρονοτριβείς!

Είναι κάτι δύσκολο! Πίστεψε με, το ξέρω! Αλλά, τώρα πλησιάζει η περίοδος των εξετάσεων είτε για τη σχολή, είτε για τις Πανελλήνιες 2019, είτε για τις Ενδοσχολικές Εξετάσεις 2019 και εσύ πρέπει να τα δώσεις όλα για να πετύχεις τους στόχους σου.

Ο καιρός είναι λίγος και πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου!

Γι αυτό σου έχω μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις το διάβασμα και να σταματήσεις να χρονοτριβείς. Ελπίζω να σε βοηθήσουν!

1. Χώρισε τη δουλειά σε κομμάτια

Αν δεις την ύλη του κάθε μαθήματος, αλλά και το πόσα μαθήματα έχεις να διαβάσεις δε θα αρχίσεις ποτέ το διάβασμα γιατί θα φαίνεται ακατόρθωτο. Γι αυτό τα χωρίζεις σε μικρότερα κομμάτια και θα δεις ότι θα σου βγουν πολύ πιο εύκολα!

2. Απομάκρυνε ότι σε κάνει να χρονοτριβείς

Καλό θα είναι να αφήσεις το κινητό σου και τον υπολογιστή σου μακριά. Πρέπει να συγκεντρωθείς και σίγουρα αυτά θα σου αποσπάσουν την προσοχή. Ο υπολογιστής θα είναι κοντά σου, μόνο αν πρέπει να διαβάσεις από κει!

3. Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Η επιβράβευση είναι πολύ σημαντική. Έτσι, δε θα νιώθεις ότι κάνεις κάτι που είναι αγγαρεία! Η επιβράβευση μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως να πας μία βόλτα ή να φας κάτι σαν δώρο για την ταλαιπωρία σου. Θα δεις ότι αν περιμένεις την επιβράβευση θα σου είναι πιο εύκολο να ξεκινήσεις το διάβασμα και να τελειώσεις αυτά που θέλεις!

4. Κατάλαβε αυτό που διαβάζεις

Αν αποστηθίζεις απλά τα πράγματα που έχεις να διαβάσεις θα δεις ότι γρήγορα θα βαρεθείς αυτό που κάνεις. Αν προσπαθήσεις να τα καταλάβεις, όμως, θα έχεις ένα κίνητρο να ψάξεις και να βρεις πληροφορίες που θα σε κάνουν το αντικείμενο πολύ πιο ενδιαφέρον!

5. Διάβαζε συνεχόμενα λίγη ώρα

Διάβαζε ένα μισάωρο συνεχόμενα και μετά κάνε ένα 10′ διάλειμμα. Δες το σαν να πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Κάνεις μία άσκηση για όσες επαναλήψεις χρειάζεται και μετά κάθεσαι 1′ μέχρι το επόμενο σετ. Έτσι, είναι και το διάβασμα!

6. Μην περιμένεις να έχεις πάντα κίνητρο

Το αρνητικό είναι ότι περιμένεις να είσαι πάντα έτοιμος για να διαβάσεις. Τις περισσότερες φορές απλά βαριέσαι και δε θέλεις να αγγίξεις βιβλίο. Οπότε, απλά πρέπει να σηκωθείς και να το κάνεις. Το κίνητρο θα σου έρθει αργότερα!

Δες ακόμα: 5 συμβουλές για να κάνεις ένα πολύ καλό διάβασμα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 4 
 4 
 1 
 2 
 0