«Δηλώνω ΑΠΟΛΙΤΙΚ»: Άποψη ή μόδα;
Της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, Κατερίνας Νικηφόρου

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές και τις ολοένα και περισσότερες επαφές μου με τους νέους, με ανθρώπους της ηλικίας μου και της γενιάς μου, κάθε φορά που ξεκινά το θέμα γύρω από την πολιτική και τη συμμετοχή μας σε αυτή, αναμένω με σχεδόν σιγουριά πια να ακούσω μία από τις κλασικές απαντήσεις: «Δεν ασχολούμαι εγώ με αυτά» , «Πού να μπλέκω τώρα… αφού δεν υπάρχει ελπίδα», «Είναι όλοι ίδιοι», «Πού να τρέχουμε τώρα; Καλά δεν καθόμαστε;»

Ο όρος απολιτίκ έχει φορεθεί ως ταμπέλα σε πολλούς νέους. Κι αυτό δημιουργεί ένα ερώτημα: άραγε αποτελεί άποψη ή μόδα; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι φταίει και οι νέοι, όχι μόνο δεν ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα, αλλά απαξιούν ακόμα και να εκτελέσουν το εκλογικό τους καθήκον; Μήπως είναι κάποιου είδους «τάση» κι αυτό; Το σίγουρο είναι πως οι νέοι δεν αποφάσισαν ξαφνικά να απέχουν, να αδιαφορούν να απαξιώνουν όλο το πολιτικό σύστημα που αφορά το «εκλέγειν αλλά και το εκλέγεσθαι… Δυστυχώς αυτό είναι το τερατούργημα που γέννησε η σύγχρονη, σκληρή πραγματικότητα με το «φαίνεσθαι», με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα από τη μια, αλλά και με την σκληρή πραγματικότητα που καταβροχθίζει τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων. Στις συνθήκες αυτές βλέπουν μπροστά τους μια λερναία ύδρα να μην τελειώνει ποτέ.

Η απολιτίκ πραγματικότητα ευνοεί τη στασιμότητα. Θα απέχουμε και θα αφήσουμε τους άλλους να αποφασίσουν για εμάς; Πρέπει να δυναμώσουμε την φωνή μας για το παρόν αλλά και για το μέλλον μας. Ο θυμός μας πρέπει να γίνει ενέργεια και θέληση για αλλαγή. Οι εκλογές πλησιάζουν! Θα πληρώνουμε έναν λογαριασμό που δε θα έχουμε δημιουργήσει οι ίδιοι; Και εμείς; Απλά θα μένουμε στο φόβο και την αγωνία ως παθητικοί θεατές εν αναμονή των νέων επεισοδίων της «πολιτικής σαπουνόπερας»;

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα σήμερα « ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ», όπως θα έλεγε κι ο Αντώνης Σαμαράκης. Κι ελπίδα πάντα υπάρχει… Είναι στο χέρι μας να διαλέξουμε εμείς το δρόμο που θα βαδίσουμε, να διαλέξουμε τα όνειρα που θέλουμε να γίνονται πραγματικότητα!

Νικηφόρου Κατερίνα – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό “Αθήνα Ψηλά” του Κώστα Μπακογιάννη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;