Φοιτητική ζωή: 6 πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα που πήρες πτυχίο!
Το πτυχίο είναι και το τέλος της φοιτητικής ζωής σου. Μετά,όμως, τι θα κάνεις;

Η φοιτητική ζωή σου έφτασε στο τέλος της με το που πήρες το πτυχίο σου και τώρα βρίσκεσαι σε μία πολύ περίεργη φάση της ζωής σου!

Δε ξέρεις προς τα που να κινηθείς και τι να ψάξεις! Δε σου αρέσει καθόλου, επίσης, η επιστροφή στο σπίτι και νιώθεις μεγάλη πίεση και από αυτό.

Για αυτό θα πρέπει να κάτσεις και να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις μετά το πτυχίο σου και προς τα ποια κατεύθυνση να κινηθείς. Είναι δύσκολο και όλοι έχουμε, ή θα περάσουμε από τη φάση αυτή, αλλά θα τα καταφέρεις!

1. Κάνε μεταπτυχιακό

Αν θέλεις να εμβαθύνεις σε κάτι που έμαθες στη σχολή και σου άρεσε πάρα πολύ, μία τέλεια λύση είναι μεταπτυχιακό πάνω στο κομμάτι αυτό. Θα δεις ότι μέσα από ένα μεταπτυχιακό θα πάρεις και τις γνώσεις που χρειάζεσαι, αλλά θα κάνεις διασυνδέσεις που θα σε βοηθήσουν μετά.

2. Βρες δουλειά

Ψάξε μία δουλειά που να σου καλύπτει τις ανάγκες σου και βλέπεις. Δεν είναι ανάγκη να είναι πάνω στον τομέα σου ή σε αυτό που έχεις σπουδάσει. Μπορεί να διαλέξεις και κάτι άλλο και να πάρεις και την απόσταση που χρειάζεται για να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις.

3. Ταξίδεψε

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα πάρε έναν χρόνο “ρεπό” και γύρνα το κόσμο. Θα δεις πολλά ωραία πράγματα και, ίσως, να βρεις και τον εαυτό σου. Τα ταξίδια ανοίγουν το μυαλό και σου διευρύνουν τους ορίζοντες. Οπότε μην υποτιμάς το χρόνο off!

4. Κάνε σεμινάρια

Βρες σεμινάρια που έχουν να κάνουν με κάτι που σε ενδιέφερε από τι σχολή σου ή που σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Κάνοντας τα θα δεις και αν πραγματικά σου αρέσει για να το συνεχίσεις με ένα μεταπτυχιακό!

5. Εμπλούτισε τις γνώσεις σου

Κάνε μαθήματα ξένων γλωσσών ή και ECDL που πραγματικά θα σε βοηθήσουν πολύ στο βιογραφικό σου. Θα το εμπλουτίσουν και εσύ θα έχεις κάποιες εξτρά γνώσεις που θα σου δώσουν μπόνους στην αγορά εργασίας.

6. Πήγαινε στρατό

Για τα αγόρια είναι μία καλή ιδέα να πηγαίνουν να ξεμπερδεύουν και με αυτό. Θα πάρεις και το χρόνο που θα θέλεις για να σκεφτείς τι θα κάνεις μετά, αλλά θα φύγει και από τη μέση ένα εμπόδιο που μπορεί να σου σταματήσει την πορεία σου στο μέλλον! Τα κορίτσια θα πρέπει να διαλέξουν κάτι από τα παραπάνω.

Δες ακόμα: Οι 4 καλύτερες πόλεις για να μείνεις στα 20 σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;