5 απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μη σπαταλάς όλα σου τα χρήματα!

Από neolaia.gr Team 20 Μαΐου 2019

Με αυτούς τους τρόπους θα δεις ότι θα μένεις εντός budget κάθε μήνα!

Το να κάνεις οικονομία δεν είναι και τόσο απλό. Θέλει να πιεστείς λίγο και να κρατηθείς για να μη χαλάσεις όλα τα λεφτά σου μέσα σε μία μόνο εβδομάδα.

Θέλει να βάλεις ένα καλό πρόγραμμα και να ακολουθήσεις πιστά ορισμένους κανόνες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις οικονομία και να μη ξεφεύγεις από το budget σου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί στο τέλος του μήνα θα ψάχνεις στους καναπέδες να δεις αν σου έχει πέσει κατά λάθος κανένα ευρώ για να περάσεις τις υπόλοιπες μέρες!

Όλοι το έχουμε κάνει αυτό! Ειδικά, σαν φοιτητές!

Για να μην το πάθεις και εσύ, μπορείς να ακολουθήσεις αυτές τις απλές συμβουλές!

1. Μην παραγγέλνεις κάθε μέρα απέξω

Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι εντάξει. Αλλιώς θα χαλάσεις όλα σου τα λεφτά σε ντελίβερι, ενώ μπορείς με λιγότερα να μαγειρέψεις και να έχεις να φας για δύο μέρες!

2. Κάνε τα ψώνια σου στο σούπερ μάρκετ μία φορά την εβδομάδα

Φτιάξε μία λίστα με το τι χρειάζεσαι! Και πήγαινε να τα πάρεις. Πάρε, όμως, όσα περισσότερα μπορείς. Έτσι και θα έχεις στο μυαλό, κάθε εβδομάδα πόσα λεφτά χρειάζεσαι για το σούπερ μάρκετ και θα έχεις ότι χρειάζεσαι για την εβδομάδα που έρχεται. Ίσως, και για τις επόμενες! Εξαρτάται αν μένεις μόνος σου ή όχι!

3. Μην παραγγέλνεις συνέχεια καφέ

Φτιάξε έναν καφέ στο σπίτι σου. Έναν φραπέ τώρα που ζεσταίνει ο καιρός, ή έναν γαλλικό τις κρύες μέρες του χειμώνα. Θα σου έρχεται πολύ πιο οικονομικά και μόνο αν αρχίσεις να φτιάχνεις μόνος σου καφέ, θα καταλάβεις πόσα λεφτά χάλαγες στο να τους παραγγέλνεις συνέχεια!

4. Άσε κάποια στην άκρη

Μπορείς κάθε μέρα να αφήνεις ένα μικρό ποσό στην άκρη. Να αφήνεις ένα με δύο ευρώ. Τόσο μικρό που να είναι σχεδόν αμελητέο! Έτσι και θα κρατήσεις λεφτά και δε θα καταλάβεις πώς κατάφερες να κάνεις αποταμίευση!

5. Κάτσε μέσα

Ξέρω ότι ακούγεται σκληρό! Αλλά, άκουσε με! Αντί να πας για καφέ έξω με τους φίλους σου, κάλεσέ τους σπίτι. Δείτε μία ταινία, παίξτε ένα επιτραπέζιο και θα δεις ότι και λεφτά δε θα χαλάσεις και θα περάσεις πολύ πιο ωραία από ότι να έβγαινες έξω!

Δες ακόμα: 5 tips για να μην ξεμείνεις από λεφτά μετά τις σπατάλες των γιορτών

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486