Εκλογές 2019: Σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα θα ψηφίζουμε για Ευρωεκλογές και Δημοτικές εκλογές!

Από neolaia.gr Team 20 Μαΐου 2019

Εκλογές 2019: Δες αναλυτικά!

Οι Εκλογές 2019 πλησιάζουν και εσύ πρέπει να γνωρίζεις που θα ψηφίσεις στη φετινή διαδικασία. Την Κυριακή, 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι Ευρωεκλογές 2019 και οι Δημοτικές Εκλογές 2019 και υπάρχει μία διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες!

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν σε δύο εκλογικά τμήματα και όχι σε ένα, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στο Α Τμήμα οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν για Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Περιφέρεια
  • Στο Β Τμήμα οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν για Δήμο και Κοινότητα

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η επιλογή των δύο διαφορετικών τμημάτων έγινε για να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε ένα μεγάλο εκλογικό τμήμα. Μάλιστα, οι πολίτες εξυπηρετούνται από 2 δικαστικούς αντιπροσώπους και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι καταμετρούν μόνο 2 κάλπες. Ωστόσο υπάρχουν και αρκετές αντιδράσεις καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αναμένεται να προκληθεί πρόβλημα, με τους ψηφοφόρους να αναζητούν τα εκλογικά κέντρα. Προσθέτουν πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ψηφοφόροι αναμένεται να ταλαιπωρηθούν.

Για να μάθεις, λοιπόν, που ψηφίζεις μπορείς να μπεις στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου και να ενημερωθείς κατάλληλα. Για να το μάθουν θα πρέπει να είτε να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις», είτε καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.

Η διαδικασία για να μάθει κανείς πού ψηφίζει μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών είναι πολύ απλή. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό), ή μόνο τα πεδία Ε.Ε.Α. και Επώνυμο εφόσον τα γνωρίζουν και πατώντας αναζήτηση θα μάθουν τα στοιχεία που χρειάζονται.

Μπορείς να μπεις εδώ!

Δες ακόμα: «Μη δεις αυτό το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ!»

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486