Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: Πανσέληνος στον Σκορπιό – 19 Μαΐου

Από neolaia.gr Team 20 Μαΐου 2019

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: Δες τι θα φέρει η νέα εβδομάδα στο ζώδιό σου!

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019: Πανσέληνος στον Σκορπιό – Μεσάνυχτα 19ης Μαΐου

Το φεγγάρι της βαθιάς αλλαγής και των αποκαλύψεων

Από τη Λίλιαν Σίμου

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της αλλαγής της Κυριακής 19ης Μαΐου, έχουμε την Πανσέληνο στον Σκορπιό. Μία ιδιαίτερη Πανσέληνο του έτους, η οποίας συνδέεται με γιορτές και έθιμα σε λαούς της Γης (μπορείτε να ενημερωθείτε για την αντιστοιχία της με τη γιορτή του Βεσάκ στο ειδικό μας άρθρο). Σχηματίζεται στην 27η 38’ μοίρα του Σκορπιού.

Σε μία πρώτη προσέγγιση, ενδέχεται να θεωρηθεί απαισιόδοξη η Πανσέληνος, καθώς η Σελήνη στον Σκορπιό είναι σε πτώση. Αναγκάζεται – δηλαδή- να εισχωρήσει στο βάθος των αδυναμιών μας και να ανακαλύψει τα πάθη μας, τις φοβίες, τις κρυφές αγωνίες.

Όμως αυτή η Πανσέληνος έχει την ιδιαίτερη χροιά και φύση της, που ενισχύεται και στηρίζεται από τον κυβερνήτη της, Πλούτωνα. Ο «θεός του Κάτω Κόσμου» είναι σε θέση να αλλάξει πολλά βαθιά και ριζικά, να ενθαρρύνει, να μας κάνει τολμηρούς. Ίσως ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε τα φαντάσματά μας και να πετάξουμε από την ψυχή την σήψη, την φθορά, την καθήλωση, την πληθωρικότητα και την αγωνία για το συναισθηματικό μας φορτίο.

Στον άξονα του Σκορπιού και του Ταύρου, οι αισθήσεις διεγείρονται, και οι επιθυμίες ενισχύονται. Θέλουμε να απολαύσουμε, αλλά μειώνει τη χαρά ο φόβος μίας πιθανής απώλειας.

Μήπως πρέπει τελικά να βιώνουμε έντονα κάθε στιγμή, να χαιρόμαστε αυτό που είναι υγιές, δίχως κτητική διάθεση;

Η προσπάθεια επικεντρώνεται στα φυσικά αγαθά ή στις ανάγκες, που άφησαν αποτύπωμα στην ψυχή. Σε μία εποχή κρίσης αξιών μακράς διαρκείας, έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσουμε προσγειωμένα τις αδυναμίες μας και τις αδυναμίες του κοινωνικού περιβάλλοντος.

Υπάρχουν δώρα που θα έρθουν μετά, ανακούφιση, μεταμόρφωση και ριζική αλλαγή.

Η Πανσέληνος του Σκορπιού, συνδέεται παραδοσιακά με μία γιορτή της Ανατολής, την γιορτή του Βεσάκ. Περισσότερα για την γιορτή αυτή, στο ειδικό άρθρο μας.

Κάποιες βασικές λεπτομέρειες που πρέπει να έχουμε κατά νου, για την φετινή Πανσέληνο :

– Σχηματίζεται σε ημέρα Κρόνου (ακόμη) και ώρα Άρη. Έχει δυναμικά χαρακτηριστικά δράσης και της σοφίας. Αν και το φως είναι εσωτερικό, ίσως η δράση αφορά την βαθύτερη κατανόηση της ύπαρξης, των επιθυμιών και των στόχων μας. Βγάζει όμως και επιθετικότητα ή αντίσταση.

– Υπερτερεί το γήινο στοιχείο, όλα πρέπει να γίνουν απτά, κατανοητά, πρακτικά, αποδεδειγμένα και να φέρουν ικανοποίηση σε ανάγκες άμεσες και αντιληπτές μέσω των αισθήσεων. Η ασφάλεια και η σταθερότητα, είναι απαραίτητα στοιχεία για μας.

– Η Σελήνη βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ερμή στον Ταύρο. Έναν Ερμή σταθερό, φωτεινό, λαμπερό, που περιγράφει πως είναι έκδηλες και συνειδητές οι ανάγκες μας.

– Σε έναν ωραίο συνδυασμό, οι κυβερνήτες του Ήλιου και της Σελήνης με τον Ουρανό, δίνουν το στίγμα της ανανέωσης και την θετική προοπτική της προόδου και της χαράς.

– Καρμικές γνωριμίες ή σχέσεις χαράσσουν την πορεία που θα επιλέξουμε, καθώς το Βέρτεξ συνδέεται με την Πανσέληνο. Ας έχουμε σοφή επιλογή των συνοδοιπόρων μας…

– Κρίσιμη καμπή αποφάσεων για στόχους, φίλους, κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις, υπογραμμίζονται αυτή την εποχή. Αν και ανησυχούν παροδικά, εναρμονίζονται με την πορεία μας, με το πεπρωμένο και αντιλαμβανόμαστε (ενστικτωδώς ίσως;;) αυτό που είναι απαραίτητο και σωστό για μας.

– Ο ωροσκόπος του χάρτη είναι στον Αιγόκερω και σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, τον Πλούτωνα και τον Κρόνο. Το χθες λοιπόν, ορθώνεται μπροστά μας και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση σε ό,τι είναι σαθρό, τετελεσμένο, άγονο, στείρο…Να καθαρίσουμε το τοπίο από ό,τι δεν αποδίδει πλέον και καθυστερεί την πρόοδο και εξέλιξη στη ζωή μας. Δεν υπάρχει χρόνο για χάσιμο, αντίθετα το «τιμόνι» της εποχής, πρέπει να έχει αυτή την διαδρομή.

– Ένας νέος καρμικός προορισμός, προσφέρει οραματισμό και δημιουργική έμπνευση, που θα είναι το κέρδος του αγώνα. Υπάρχει ελπίδα κι αυτή συνδέεται με το να ατενίσουμε το μέλλον μπροστά, με γόνιμες ιδέες και ανθρώπους που έχουν ευαισθησίες, όνειρα και προσδοκίες για ένα νέο ξεκίνημα.

Σημαντικό σημείο:

Η ζωδιακή μοίρα της Πανσελήνου, φέρνει τον μεν Ήλιο στην αρχή των Πλειάδων, άρα σε ένα παροδικά θολό τοπίο και αβεβαιότητα συναισθηματική, ενώ η Σελήνη πλησιάζει έναν δύσκολο σταθερό αστέρα. Η δύναμη και η εξουσία, απαιτούν συνειδητή χρήση και σεβασμό για να αποδώσουν. Επίσης, υπομονή και σταθερές αξίες για να είναι προς όφελός μας. Διαφορετικά, θα κινηθούμε σε ένα ασαφές περιβάλλον, με σύγχυση και ανταγωνισμούς αθέμιτους. Καθώς με την Πανσέληνο πολλά βγαίνουν στο φως, οι σκοτεινές ενέργειες, οι δόλιες κινήσεις, οι υπόγειοι χειρισμοί, θα αποκαλυφθούν.

Ας είναι η μεταμόρφωση λοιπόν, μία μετάβαση προς αυτή την θετική κατεύθυνση, καθαρίζοντας τις αμφιβολίες, τις σκοτεινές τακτικές, τις αρνητικές σκέψεις… Το φως της Πανσελήνου φέρνει σοφία, βοηθά στην βαθιά ενσυναίσθηση και στην αυτογνωσία.

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2019

Κριός

Για σας, η περίοδος αυτή μοιάζει να σας απασχολεί για την προώθηση των ενδιαφερόντων σας και ανάπτυξη εισοδήματος.

Θα στραφείτε περισσότερο προς τις προσωπικές σας κατακτήσεις και θα πρέπει να επιδιώξετε να περιορίσετε έξοδα, καθώς έχετε μία τάση να παρασυρθείτε από το συναίσθημα της συμπόνιας.

Πολύ σημαντικό θα είναι να εστιάσετε στην δημιουργική σας έμπνευση, αλλά και να διατηρήσετε πλάι σας τις σχέσεις «καρδιάς» που αξίζουν πραγματικά!

Αν είστε ήδη επιβαρυμένοι με δάνεια ή πιστωτικές κάρτες, θα βρείτε κάποια λύση για να διευκολύνετε τον προϋπολογισμό σας. Είναι μία ευνοϊκή περίοδος για διευθέτηση οφειλών ή για λύσεις σε κληροδοτήματα και επενδυτικά προγράμματα.

Στην περίπτωση που έχετε μία ευαισθησία υγείας, ίσως το πρόβλημα είναι δεν είναι τόσο επίμονο, αντίθετα θα ξεπεραστεί. Υπάρχει σύντομη ανάκαμψη.

Στα αισθηματικά ζητήματα, αυτή η περίοδος φέρνει μία εσωτερική δύναμη στο φως και καλό θα είναι να αποφύγετε να μείνετε προσκολλημένοι στις ανησυχίες σας αλλά και να εμμένετε σε μία κατάσταση που έχει φθαρεί. Αν η σχέση δεν μπορεί να ανακάμψει, ας προχωρήσετε μπροστά!

Ταύρος

Με την Πανσέληνο απέναντι από το ζώδιό σας, είστε άμεσα ενδιαφερόμενοι για το φαινόμενο των ημερών.

Στον τομέα των σχέσεων, διαθέτετε πλέον πείσμα και επιμονή για να κερδίσετε εντυπώσεις. Ίσως είστε απαιτητικοί όμως και εγωιστές. Είναι σημαντικό να αποφύγετε τις υπερβολές και να χαμηλώσουν οι τόνοι. Αξιοποιείτε τις σχέσεις ή μία σημαντική συνεργασία.

Διατηρείτε ένα σταθερό προφίλ και κατακτάτε τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν, μην είστε όμως πολύ αυστηροί ή σκληροί στην κριτική σας. Διεισδυτικοί και αποτελεσματικοί, με γοητεία και μαγνητισμό, θα δώσετε το καλύτερο μέσα από σχέσεις που σας συγκινούν. Επομένως, είναι η κατάλληλη στιγμή για μία σοβαρή σχέση.

Αν επιθυμείτε συνεργασίες, τώρα θα είναι η περίοδος όπου οι προτάσεις σας πρέπει να αναπτυχθούν. Καθώς έχετε την δύναμη και την επιρροή μέσα στο περιβάλλον σας, οι σχέσεις και η κοινωνικοποίηση, αναδεικνύουν την τόλμη και την μεθοδική σας προώθηση.

Ωστόσο, στην μόνιμη σχέση σας ίσως γίνετε πολύ φορτικοί και ζηλιάρηδες. Αποφύγετε να επηρεαστείτε από το φιλικό περιβάλλον ή να επενδύσετε με παρότρυνση φίλων αυτές τις μέρες.

Δίδυμοι

Λίγο δύσκολη θα φανεί για σας αυτή η περίοδος. Είστε σε μία μετάβαση και αυτή η μετάβαση απαιτεί επαναπρογραμματισμό στη ζωή σας.

Στα θέματα υγείας, αν προκύψει μία ευαισθησία που ενδέχεται να έχει όξυνση, θα ταλαιπωρήσει παροδικά. Αργότερα θα συνέλθετε, με την κατάλληλη διατροφή και θεραπεία, γενικά αλλαγές ευεργετικές ως αποτέλεσμα.

Ας είστε επιφυλακτικοί με τις συνεργασίες σας. Μην κινηθείτε δίχως νομική κάλυψη.

Στα θέματα των υποχρεώσεών σας, περιορίζεστε αισθητά και αναγκάζεστε να επιμείνετε πολύ προκειμένου να τις διεκπεραιώσετε. Δίχως να σας επιτρέπεται να κάνετε πολλά πράγματα παράλληλα, όπως στην ουσία σας αρέσει, επιλέξτε ένα σημαντικό στόχο, πρακτικό, για να υλοποιήσετε όνειρα και ιδέες.

Ενδεχομένως το προηγούμενο διάστημα, είχατε πολλές δημιουργικές ανάγκες, αλλά ξεκινήσατε πολλά παράλληλα. Οι απαιτήσεις διογκώθηκαν ή δεν μετρήθηκε σωστά ο χρόνος και οι δυνάμεις σας.

Όλα αυτά δεν γίνεται προς στιγμήν να αποδώσουν το ίδιο καλά σε έργο. Επομένως, πρέπει να κάνετε μία σαφή διάκριση και να θέσετε προτεραιότητες, να γίνετε ευέλικτοι, αφού το προδιαθέτει η φύση του ζωδίου σας και να κάνετε υπομονή. Η επιμονή θα επιβραβευτεί, απλά χρειάζεστε λίγο χρόνο ακόμη…

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486