Φοιτητική ζωή: Τα 5 θετικά του να σπουδάζεις σε άλλη πόλη!

Από neolaia.gr Team 20 Μαΐου 2019

Υπάρχουν πολλά θετικά στο να ζήσεις τη φοιτητική ζωή σου σε άλλη πόλη!

Η φοιτητική ζωή σε μία άλλη πόλη είναι κάτι διαφορετικό και μοναδικό. Φεύγεις από την προστασία των γονιών σου και ζεις μόνος σου. Είναι λίγο δύσκολο στην αρχή, αλλά μετά, όταν το συνηθίσεις είναι πολύ ωραίο!

Έχει πολλά καλά πράγματα το να σπουδάζεις μόνος σου σε μία άλλη πόλη από αυτή που έχεις μεγαλώσει. Αρκετά θετικά που όταν είσαι μαθητής δεν μπορείς να καταλάβεις!

1. Ωριμάζεις

Είναι πολύ βασικό κομμάτι του να μένεις μόνος σου. Μαθαίνεις και βλέπεις πώς είναι να λειτουργείς χωρίς να ξέρεις ότι η μαμά και ο μπαμπάς θα είναι εκεί ανά πάσα στιγμή. Αντιμετωπίζεις όλες τις καταστάσεις μόνος σου και αυτό σε βοηθάει να ωριμάσεις και να μεγαλώσεις.

2. Αναλαμβάνεις ευθύνες

Από το να καθαρίσεις το σπίτι, μέχρι και το να πληρώσεις τους λογαριασμούς στην ώρα τους. Το να αναλαμβάνεις ευθύνες είναι κάτι πολύ καλό γιατί έτσι βλέπεις πώς είναι η ενήλικη ζωή και έρχεσαι σε επαφή με κάτι που μέχρι τώρα δεν υπήρχε λόγος να έχεις στο νου σου!

3. Γνωρίζεις νέο κόσμο

Στη σχολή σου θα έρθεις σε επαφή με άτομα από πολλές πόλεις της Ελλάδας. Θα δεις διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους ζωής. Και μη νομίζεις, ότι επειδή είσαι στην Ελλάδα, δεν ισχύει αυτό με τις κουλτούρες. Ο τόπος που έχει μεγαλώσει ο καθένας, συμβάλει πολύ στο πώς θα συμπεριφέρεται και τι θα κάνει!

4. Γνωρίζεις ένα νέο μέρος

Μέχρι στιγμής πολύ πιθανό είναι να έχεις γυρίσει μόνο την πόλη σου. Κι αυτή, όχι όλη. Θα έχεις πάει και διακοπές με τους γονείς σου κάπου αλλού, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να γνωρίζεις μία νέα πόλη στην καθημερινότητά της. Να βλέπεις τους ρυθμούς της και το πώς είναι να ζεις σε αυτή.

5. Ζεις νέες εμπειρίες

Είναι κάτι τελείως διαφορετικό το να μένεις μόνος σου. Είναι μόνη της μία μεγάλη εμπειρία. Βάλε μαζί και διάφορα άλλα παράξενα και περίεργα που μπορεί να σου τύχουν! Στη φοιτητική ζωή σου είναι καλό να έχεις εμπειρίες που θα λες και θα γελάς σε μερικά χρόνια, αλλά και πιο σοβαρές που δε θα ήθελες να έχεις ζήσει!

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 4 χρήσιμα tips για σένα που ψάχνεις πάντα το κάτι παραπάνω!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486