Προνοιακά επιδόματα 2019: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι;

Από neolaia.gr Team 20 Μαΐου 2019

Προνοιακά επιδόματα 2019: Δείτε αναλυτικά!

Η ημερομηνία καταβολής των χρημάτων για τα προνοιακά επιδόματα 2019  πλησιάζει και πρέπει να ξέρεις ποια είναι. Η πληρωμή για τα προνοιακά επιδόματα 2019 θα πραγματοποιηθεί από τον αρμόδιο φορέα, ΟΠΕΚΑ, στους ωφελούμενους και ωφελούμενες, προς το τέλος του μήνα Μαΐου.

Πιο αναλυτικά, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα του μήνα που διανύουμε πρόκειται να καταβληθούν την Παρασκευή στις 24 Μαΐου, καθώς στις 25 Μαΐου τυγχάνει να είναι Σάββατο. Συγκεκριμένα, τα ποσά που θα χορηγηθούν αφορούν όλους όσους πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσους υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Οι παραπάνω θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται για τον μήνα Μάιο.

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2019 ΕΔΩ

Όσον αφορά τα προνοιακά επιδόματα 2019, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο ΟΠΕΚΑ πληρώνει κάθε μήνα τον τρέχοντα μήνα, σε αντίθεση με τους δήμους, οι οποίοι πλήρωναν κάθε δύο μήνες. Η πληρωμή για τα προνοιακά θα γίνεται, επομένως, στο τέλος του κάθε μήνα, με ημερομηνία, που θα είναι κοινή για όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικότερα, οι πληρωμές για τα Προνοιακά επιδόματα 2019 αφορούν:

  • 17.000 δικαιούχους διατροφικών επιδομάτων
  • 2.000 δικαιούχους επιδόματος στεγαστικής συνδρομής
  • 9.000 δικαιούχους επιδόματος ομογενών- προσφύγων
  • 144.000 δικαιούχους προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων

Δείτε ακόμα: ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 1.150 ευρώ;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486