3 βασικοί λόγοι για τους οποίους είσαι τόσο αναβλητικός!
Υπάρχουν λόγοι που σε κάνουν να είσαι τόσο αναβλητικός!

Το να είσαι αναβλητικός είναι ένα κομμάτι του χαρακτήρα σου που θα ήθελες πολλές φορές να αποχωριστείς. Αλλά υπάρχουν λόγοι για τους οποίους είσαι έτσι. Μόνο αν τους εντοπίσεις και προσπαθήσεις να τους καταπολεμήσεις θα μπορέσεις να σταματήσεις να είσαι αναβλητικός!

Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να εξετάσεις λίγο καλύτερα το πρόβλημα! Να βρεις ποιοι είναι οι λόγοι αυτοί!

Κι εγώ γιατί είμαι εδώ; Ακριβώς για να σου επισημάνω τους πιο βασικούς και να δεις αν είναι όντως ένας από αυτούς! Τι λες, θέλεις να τους δεις;

1. Νομίζεις ότι θα τα κάνεις θάλασσα

Συχνά, δεν έχουμε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και πιστεύουμε ότι αν ασχοληθούμε με κάτι θα το κάνουμε χάλια και θα πάνε όλα στραβά. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι επειδή φοβόμαστε ακριβώς αυτό το πράγμα, βάζουμε ένα εμπόδιο στον εαυτό μας και αυτό είναι ο χρόνος.

Θέλεις να επιβεβαιωθείς ότι θα τα θαλασσώσεις που κάνεις τον εαυτό σου να το αναβάλει συνέχεια αυτό που έχεις να κάνεις. Έτσι, όταν φτάσει η στιγμή να το κάνεις, θα έχεις πολύ λίγο χρόνο, όντως θα τα κάνεις όλα λάθος και τότε θα λες πάλι καλά που δεν προσπάθησα περισσότερο!

Είναι ένας αμυντικός μηχανισμός που πρέπει να ξεπεράσεις αμέσως!

2. Γιατί νομίζεις ότι δε θέλεις να το κάνεις

Έχει να κάνει με αυτό το αίσθημα του “θέλω”. Αν θέλεις να πας για καφέ, θα πας. Αν θέλεις να δεις μία ταινία, θα δεις. Έτσι και πολλές φορές δε θέλεις να κάνεις πολλά πράγματα. Δεν έχεις την κατάλληλη διάθεση.

Τότε, είναι που πρέπει να αφήσεις στην άκρη τα θέλω και τις διαθέσεις και να το κάνεις πάση θυσία. Τις περισσότερες φορές, αυτά που αναβάλουμε να κάνουμε, είναι και αυτά που πρέπει να γίνουν, άρα, το τι θέλεις έχει λίγη σημασία!

3. Είναι κάτι δύσκολο, δυσάρεστο ή βαρετό

Αυτός είναι και, μάλλον, ο πιο βασικός λόγος της αναβλητικότητάς σου. Αλλά πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή. Να κάνεις αυτό που δεν μπορείς με τίποτα να κάνεις, αλλά να περνάς και καλά.

Πρέπει να δεις τι θα σου προσφέρει, τι καλά έχει και να επικεντρωθείς σε αυτά. Θα είναι δύσκολο, αλλά μετά θα έχει φύγει ένα τεράστιο βάρος από πάνω σου.

Υ.Γ: Το να είσαι αναβλητικός δεν είναι πάντα καλό!

Δες ακόμα: 4 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να είσαι πιο παραγωγικός στη δουλειά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;