Δημήτρης Κουφοντίνας: Αναμένεται σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για το αν θα του χορηγηθεί άδεια

Από neolaia.gr Team 21 Μαΐου 2019

Εν αναμονή της απόφασης για τη χορήγηση ή μη άδειας στον Κουφοντίνα!

Νέες εξελίξεις αναμένεται να δουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την υπόθεση άδειας του 11 φορές ισοβίτη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, για σήμερα είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή συζήτησης στο Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου σχετικά με την αναίρεση που έχει ασκήσει η Ξένη Δημητρίου, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου του Βόλου, με το οποίο δεν έγινε τελικά δεκτή η χορήγηση άδειας στον απεργό πείνας.

Επομένως, το αίτημα για την άδεια που έχει κάνει εδώ και καιρό ο Δημήτρης Κουφοντίνας, θα συζητηθεί εκ νέου στο δικαστήριο του Βόλου, υπό την προϋπόθεση ότι το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα προχωρήσει σε έγκριση της αναίρεσης.

Να υπενθυμίσουμε, στο σημείο αυτό, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να αναιρεθεί η απόφαση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου στο Βόλο, το οποίο απέρριπτε την άδεια του κρατουμένου, οπότε σήμερα θα μάθουμε τελικά αν θα του χορηγηθεί άδεια ή όχι.

Να σημειώσουμε επίσης ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ανακοινωθεί, ο Κουφοντίνας έχει μεταφερθεί εδώ και πέντε μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κρατικού Νοσοκομείου Βόλου, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο πολυοργανικής ανεπάρκειας, καθώς βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και περίπου 20 μέρες.

Τέλος, σε περίπτωση που απορριφθεί η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δε θα λάβει την άδεια που αιτείται. Από την άλλη, αν αναιρεθεί το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, τότε το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της πόλης θα χρειαστεί να συνεδριάσει ξανά και εμε άλλη σύνθεση, προκειμένου να κριθεί το αίτημα του πολιτικού κρατουμένου για χορήγηση ή όχι της άδειας που ζητά.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486