Χαμός στο Instagram! Διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών!
Ακόμη μία μεγάλη διαρροή στα social media! Αυτή τη φορά από το Instagram!

Ένα πολύ σημαντικό λάθος έγινε από το τεχνικό τμήμα του Instagram. Μάλιστα, το λάθος αυτό ήταν τόσο σοβαρό που είχε σαν αποτέλεσμα να διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα 49 εκατομμυρίων χρηστών του, μεταξύ των οποίων και αρκετοί celebrities!

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διαρροές προσωπικών στοιχείων που έχουν καταγραφεί σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία επηρέασε αρκετούς χρήστες, από bloggers, influencers, αλλά και απλούς χρήστες. Η διαρροή αποκαλύφθηκε από τους ειδικούς ασφαλείας δικτύων Ανουραγκ Σεν.

Ο ίδιος ειδοποίησε άμεσα τους αρμοδίους προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα στοιχεία των χρηστών θα παραμείνουν προστατευμένα. Ο Σεν, μάλιστα, διαπίστωσε ότι ήταν εκτεθειμένα τα προσωπικά δεδομένα, όπως email, προσωπικοί αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις και άλλα τέτοια!

Η συγκεκριμένη διαρροή έγινε μέσω μιας βάσης δεδομένων της Amazon Web Services η οποία ήταν ανοικτή στο κοινό, δηλαδή προσβάσιμη δίχως κωδικό.Και υπαίτια για τη διαρροή φαίνεται να είναι μια εταιρεία marketing με έδρα τη Βομβάη της Ινδίας. Το όνομα αυτής Chtrbox.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι περισσότερο από τη διαρροή στο Instagram επηρεάστηκαν λογαριασμοί που έχουν μεγάλο αριθμό followers!

Η εταιρεία Facebook, στην οποία ανήκει το Instagram, εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι:

“Εξετάζουμε το θέμα για να καταλάβουμε αν τα δεδομένα που περιγράφηκαν – email και τηλεφωνικοί αριθμοί – σχετίζονται με το Instagram ή με άλλες πηγές

Σε κάθε περίπτωση η πιθανότητα τρίτοι παράγοντες να κακοδιαχειρίστηκαν πληροφορίες χρηστών είναι και που παίρνουμε πολύ σοβαρά.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βάση δεδομένων είναι αυτή τη στιγμή κλειστή!

Δες ακόμα: 11 απίστευτα tricks που θα απογειώσουν τα stories που ανεβάζεις στο Instagram!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;